(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Просто британці По дефолту вже англомовні
-
А коли додаю внутрішній український паспорт до заявки на візу cuaet , то треба додавати і переклад на англійську?
-
Вважав що англійці англомовні, а шотландці говорять шотландською мовою…
-
Потрібно перекладати всі документи, які не англійською.
-
А навіщо там внутрішній?
-
Розкажу свою кул сторі про покупку авто в місцевого дилера. Замовили ми машину в дилера в листопаді 2022, обіцяли що авто приїде в кінці квітня-початку травня. Нам в принципі було ок, тому що нам позичив своє авто товариш, сказав "використовуйте поки ваша машина не приїде", та і в них не було комплектацій що нам хотілось, і взагалі в кінці 2022 на складах машин майже не залишилось. Машину привезли в березні 2023, ми цьому дуже зраділи, і 17го березня поїхали забирати. Але в салоні знайшли царапки на кузові, домовились що як в дилера з'явиться підмінне авто - я прижену машину і вони все зроблять. Перші пару днів катались тестували різні режими, і дійшли до висновку що не правлиьно працюють multiled beam фари (опція була включена допом, за який ми доплачували), які мають в режимі low beam підсвічувати дорогу на поворотах, додатково освітлювати дорогу при поворотах на низьких швидкостях, затемнювати участки зустрічних та попутніх авто щоб їх не сліпило і т.д. А по факту машина вміє тільки вмикати і вимикати дальнє світло автоматично. Я написав про свої спостереження дилеру, отримав відповідь що "В мене такий самий technology package, так має бути". Я не став сперечатись, і вже коли пригнав автомобіль до дилера на обробку дефектів по кузову - знову підняв тему світла. Отримав +- ту ж відповідь, щось накшталт "ну ви знаєте, у вас фари працюють краще ніж дефолтні, а може ви просто не помітили бо були в освітленій зоні і т.д.". А в описі цієї опції на сайті нема чітко сформульованих реквайрментів, то ж я знайшов оф. відео на ютубі від дилера, яке демонструє як має вести себе світло. Я відправив це відео дилеру і сказав "Має працювати так, але не працює", і знову отримав якесь бубніння під ніс і спробу змінити тему. Думаю "Ок, отримаю авто назад і запишу відео як це працює щоб можна було порівняти з тим як це має працювати". Залишив їм тачку, сів на ту що мені видали на час усунення дефектів, і поїхав додому. Ввечері на парковці ТЦ я помітив, як на підмінному автомобілі всі ці функції, про які я говорив, працюють справно. Машина слідкує за дорогою в режимі low beam, підсвічує темні зони на малих швидкостях і т.д. Я написав про це дилеру. Кажу "Ну от в мене підмінне авто (яке до того ж солідно дешевше), але в нього ці функції працюють справно. А в мене - ні". Отримав відповідь "Добре, ми перевіримо систему ближнього та дальнього світла". І от сьогодні, коли машина знаходиться на кузовних роботах, отримав на додаток, підв'язаний до автомобіля, повідомлення, що датчики зафіксували проблему : Component 'Right low beam' is defective. This requires immediate attention by certified technicians'. Відправив це все до дилера, мені сказали "Ок, ми передамо інфу нашим технічним спеціалістам як машина приїде з бодішопу". Ця історія ще не завершена, але виглядає як ніби я вже маю проблеми на авто, яке не проїхало й тисячі км. І в мене виникає питання - це мені просто не пощастило (це перше нове авто з салону в моєму житті), чи це норма?
-
Не знаю як правильно, звикла казати на англійців «британці» 😅
-
Не пощастило)) + це той самий славнозвісний канадський сервіс
-
А що за авто? Впринципі ж відкличні компанії це норма, чому диллер морозиться це інше питання, може треба до іншого їхати якщо так і не пофіксять
-
Я думаю тут не про відкличну компанію, як більше про дефект світла саме в цій машині. Тому що написано що саме сенсори задетектили що права фара бракована. Хоча я не знаю як вони це хендлять, можливо це повідомлення отримали всі хто купив саме цю модель - GLE 450 2023
-
ну основна проблема в тому, що мені треба доводити що я не баран, як то кажуть. А зараз темно стає вже після 8 вечора, і я не можу посадити поруч із собою представника дилера і показати йому, а відео зі смартфону не завжди відображає такі нюанси. Більше того, якби не видали підміну в якої така функція теж включена і де все працює - це довести було б іще важче
-
А, я не так зрозумів, тоді дивно, та й на такому авто світло має працювати розумніше ніж на Пежо, з іншої сторони наявність складних систем провокує появу багів тому я б не став сильно засмучуватись, головне щоб пофіксили
-
Ага, чи франкомовні французи) україномовний Українець - певно як елемент пропаганди, про якихось різних українців. Є Україна і Українці з державною, єдиною мовою - українською. І це багатонаціональна країна де вільно себе почувають етнічні Кримли, Росіяни, Татари і т. д, які вільно можуть спілкуватись мовою, якою їм зручно. Тому виключаю з лексикону той «термін»
-
з приводу сервісу в мене виникає ще одне питання - на скільки реально вибити з дилера якісь плюшки через таку ситуацію. Тобто пофіксити вони все це мають за законом, але чи варто розраховувати на якусь клієнтоорієнтованість, типу "вибачте що так сталося, давайте ми вам за це зробимо перше ТО безкоштовно через рік" чи щось типу того
-
Цілком від конкретного ділера залежить
-
Недавно дізнався про походження назви Румунії. Назва Romania походить від лат. romanus, що означає «громадянин Риму». Виявляється не тільки росіяни вкрали назву
-
Реально, але може знадобитися ескалація до імпортера
-
Тут взагалі, як на мене, культура тіпсів трохи крейзі Особливо, коли приходиш забирати піцу на пік ап а вони тіпси хочуть Камон, я ж сама прийшла до вас щоб зекономити😄
-
Для мене відкриттям було що молдавська це румунська просто в молдові
-
Ну не зовсім там легко. Там була Дакія. Вони латинізувались і мова в них з латинської групи. Те саме як французи не розмовляють гальською, кельтською мовою
23 Jan 2023, 01:02
215562/634533
4 minutes ago