(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Ходила на Agile курси перед однією сертифікацією, там було 50/50 ІТшних і інших. Вже з досвідом. При словах «ви не погонщик, а помощник», там у «інших» всьо, шок. Ступок. Очі по 50 коп І думаю мдаааа, бідні ті команди, що вас до них відправлять ))))))
-
Мені здається, що найгірші ІТ ПМи - то колишні ПМи із звичайним, вотерфольним минулим. Там і «в смысле я не раздаю вам таски, а кто ж тогда?», і «чего мы берём 30 сториков, если команда А берет 50?», і «у нас ретро чтоб вычислить и публично наказать виноватого» 🥲
-
Можна прямо керувати роботом, можна писати програму як їхати
-
Так нащо бути проблемою, якщо ця роль має вчити і допомагати їх вирішувати. Типу «що вас не вбиває - то робить сильніше ?»😁
-
Правда. Та зазвичай це важче для команди, ніж для ПМа прибрати «незгодних». Хіба в команді хтось дуже на хорошому рахунку перед керівництвом, чи хто тупо не боїться і ескалейтить проблему з ПМом. Зустрічала ситуацію, коли команда жаліється іншим ПМам на свого і стражда. Сумно виглядає, дуже
-
Мені здається, що просто треба бути такою людиною. Яка хоче допомогти, яка поважає спеціаліста, яка розуміє, що має говорити зі спеціалістом трохи його мовою, щоб і він міг її/його поважати, яка хоче розібратись в функціоналі, бо цікаво. При досвіді кодінгу чи менеджменту, сертифікаціях цього всього не набути))) Тільки бути таким всередині Ну то я в таке вірю в своєму ванільному світі 😁