(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
ну а якщо серйозно, то дизелі давно вже стали технологічнішими і норм працюють , це не тракторні дизелі з 2000х
-
Ну в мене був дизель 89го року. Чиста механіка без електроніки. Ходили вони мільйон км. Лити можна що хоч. Фільтри копійки коштують. Брав 5.5-6. Порівню з Кіа 2021. Та бере 5.5-6.5. ресурс менший обслуга дорожча. Типу більша потужність але це не відчувається. Скажіть що інженери робили 30 років?
-
3 різних мерси були різних років зі схожими дизелями працюють з різним рівнем акустичного комфорту
-
що робили інженери мерседес 1) 2000-2006: Common Rail Diesel Injection (CDI) Introduction Mercedes introduced Common Rail Diesel Injection (CDI) technology, which improved fuel efficiency, reduced emissions, and enhanced overall performance. The CDI engines featured turbocharging and direct injection, providing better power delivery and torque. 2) 2007-2014: BlueTEC Technology Mercedes-Benz introduced their BlueTEC technology, aimed at reducing nitrogen oxide (NOx) emissions. BlueTEC engines used a combination of advanced exhaust gas treatment systems, such as selective catalytic reduction (SCR) and particulate filters, to meet stringent emission standards. 3) 2014-2018: EURO 6 Emission Standards Compliance Mercedes-Benz focused on meeting the EURO 6 emission standards, which required even lower levels of pollutants, including NOx and particulate matter. They introduced advanced exhaust after-treatment systems, such as AdBlue injection, to further reduce emissions. 4) 2018-Present: OM 654 and OM 656 Engine Families Mercedes introduced new engine families, OM 654 and OM 656, featuring significant advancements in efficiency and emissions control. These engines utilize technologies like variable geometry turbocharging, improved combustion processes, and advanced exhaust after-treatment systems for better performance and reduced emissions.
-
Я знаю. Технологичные дизеля.
-
Хто працює з web3, solidity?
-
Чесно кажути не бачу ніякої мотивації арендувати в приватної особи, гарна рентовка значно краще shiplake.com
-
Я і без вас знаю всі етапи дизелів, це було риторичне питання. Тільки концептуально там нічого не змінилося. І як вище я сказав на практичному прикладі з точки зору експлуатації теж суттєво нічого не змінилося. Турбіна була у 80тих, змінна геометрія це спроба вирішити проблему турбо лага. Теж нічого нового. Комон рейл насправді не те щоб супер класно підвищує характеристики. Але сильно задирає планку до експлуатації. Все інше це екологічна дрочня. Знаєте що роблять потім з такими моторами? Викидають всю екологію і прошивають відповідно. Тоді він стає суттєво потужнішим і економічнішим. А тепер подивимося що робили інженери бензинових двигунів. Правда без років. Я ж не вікіпідея:
-
1. Десь у 80тих почали з'являтися перші інжектори це була форсунка яка впорскує бенз у колектор. Примітивна технологія але вже дозволяла електронне управління. 2. Потім навчилися робити багатоточечний вприск. Коли кожна форсунка на свій циліндр. Це прям сильно підвищило економію пального і характеристики двигуна. Така схема тримається по нині на більшості авто. 3. Потім почали гратися з фазами клапанів. Бо зрозуміли що на різних обертах потрібний різний таймінг. Перші були хонда з системою втек. Далі всі інші розробили аналогічні системи 4. Потім в дизеля піглянули прямий вприск в камеру згоряння. Оце прям сильно поміняло правила гри. Тому що так можна наїбати стехіометрію. Раніше для цього гралися із змінними геометріями впуску але то все фігня. А от прямий вприск це сила 5. Паралельно з цим розвивалися системи надуву. Компресори, турбіни. Як я казав турбіну взагалі почали ставити у 80тих. Все для того щоб втиснути побільше повітря. Але саме доступність високооктановго пального і технлогія прямого вприску дали змогу добитися суттєвих результатів. Тому тільки зараз турбінових моторів так багато і вони не жруть так дофіга як колись
-
для розширення клієнстької бази
-
Та можете старатись , вони робили с бенз двигунами те саме утискали їх під еко норми і турбіна турбіной паганяє, побільше турбін, щоб 1 літровий одноразовий пиндюрчик коників видавав , щоб не стидно було хоч на ринок випускать А ну й навчили циліндри мабуть ще на трасі вимикати в бензоглотах
-
А іще за був за системи керування. Перші двигуни не мали лямбд і не наливали пальне по предписаним картам. Установка широкосмугового дачтика газів прям все перевернула бо можна в реальному часі контролювати як у тебе формується суміш. Хоча якщо бути чесним то базовий набір датчиків був ще у 80тих. МАП, МАф, датчик кута колінвалу