(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
А ти плануєш усі 10 років працювати на двох роботах та ховати одну від податків?)) Ні бро, так не вийде)) навіть якщо прямо зараз немає обміну податковою інформацією, то вона все одно скоро зʼявиться
-
10 не знаю, але доки тут не доїду до такого самого чистого прибутку - можливо
-
Є немала вирогідність, що за 2023-й рік вже буде обмін податковою інформацією. Це звісно не 100%, але над цим працюють, а деякі фінансові установи в Європі вже почали цікавитися у українців про їх податкову резиденцію. Скоріш за все, запрацює впродовж року
-
У мене питання звідки в тебе здоровʼя на двох роботах працювати :) я тут на одній ледве вивожу чи то я просто старий вже :)
-
У тебя работа в Канаде приносит меньше 30% от работы в Украине? Если нет, то вроде дошёл уже. Или там другая логика?) Просто интересно)
-
Аа ти прям довго плануєш так ховатись, я думав у тебе там пару зп з початку року прийшло по старій роботі і ти думаєш чи показувати то чи ні.
-
Це яка пробита шлюпка має бути що погодиться зп платити на лівий фоп :)
-
Також думаю за це як варіант
-
Ещё дешевле выйдет
-
Искусственной травой
-
Так делать плохо но в идеале сделай фоп на родственника в Украине и гоняй деньги через него. Тогда точно нечего не всплывёт.
-
Нема. Але і на одному не цікаво )
-
Прикольно, а кто и где?
-
Мені здається якщо тобі з України заливають на якийсь умовний вайз рахунок фізичної особи то наврядчи це в Канаді хтось побачить, чи я помиляюсь?
-
Ну в теории - они просто покупают услугу. Схема конечно серая, но и фоп сам по себе тоже не белая и пушистая штука)) Тут как договориться получится.
-
У фопа немає зп. Всі ризики на виконавці. Тому шлюпка швидше на стороні того хто отримує.
-
Я не знаю яка нормальна айті компанія в Україні погодиться підписати договір з лівою людиною і платити йому на ФОП рахунок зарплату дева який на неї працює, можливо я якось не так це все розумію.
-
Эти шлюбки в последнее время масово ищут людей вне Украины на украинский фоп)) Тоже кривая схема)
-
Юридично у ФОП немає зп. Це послуги. Ризик замовника - NDA. Його можна підписати з фіз особою напряму. Якщо дев дуже потрібний але не може мати фоп - з'являються такі схеми. Погоджуються на такий гемор тільки з важливим людьми.