(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Я не знаю яка нормальна айті компанія в Україні погодиться підписати договір з лівою людиною і платити йому на ФОП рахунок зарплату дева який на неї працює, можливо я якось не так це все розумію.
-
Эти шлюбки в последнее время масово ищут людей вне Украины на украинский фоп)) Тоже кривая схема)
-
Юридично у ФОП немає зп. Це послуги. Ризик замовника - NDA. Його можна підписати з фіз особою напряму. Якщо дев дуже потрібний але не може мати фоп - з'являються такі схеми. Погоджуються на такий гемор тільки з важливим людьми.
-
С точки зору закону, ну які до них можуть бути притензії? Договір на послуги та все. А хто і як ці послуги надав то не їх справа контролювати. Що вони не побачили що Таня то мужик з бородою, то не карається, тому...
-
В смысле кто и где?
-
Примеры того, когда спрашивали. Кого и в каких странах...
-
Оу, прикольно)) Ну это скорее Украина наверное лобирует. Как с апверком к примеру.
-
Revolut, Wirex недавно начали запрашивать информацию о налоговом резидентстве, револют еще украинский ИНН хотел
-
Рулоном дешевле
-
Wise також може запросити в тебе інформацію щодо податкової резиденції. Ну і ти повинен будеш розповісти все. Ну а далі все на твій ризик. Можеш обманути, але якщо вони щось запідозрять - заморозять аккаунт з твоїми грошима і попросять ще більше доказів. Вони ж бачать, що ти логінишься в аплікуху з канадського ip. Або постійно розраховуєшся в Канаді. Можуть спитати - чи не податковий резидент Канади ти часом?)) А ще інформація до Канади може потрапити по ланцюжку Wise -> UK податкова -> Українська податкова -> CRA. Буде воно так працювати чи ні, я би не ризикнув перевіряти
-
В принципі, за вайзом давно було помічене невелике бажання зливати інфу про клієнтів, вони майже останні приєдналися до передачі даних у crs, але все залежить від того, наскільки сильно їх місцевий регулятор візьме/взяв за сраку))