1) на скільки я знаю на еб1 треба збирати багато пруфів, про те який ти класний. Я б напевно пройшов по ній, бо є купа виступів на конференціях, хакатонів, свої тренінги, але то треба заморочитись і офіційно задокументувати, тому пішов на eb2/3, оскільки більшістю етапів займається компанія в цьому випадку. Чому саме 2, а не 3- хз, це вибирала іміграційна лоєр фірма, з якою працює роботодавець
2) тут не експерт, багато чого залежить від швидкості роботи лоєрів які готують документи, department of labor який процесить твій PERM, USCIS який процесить i140 форму. З того що бачив то еб1 швидше набагато(бо там PERM проходити не треба?)
Десь на наступному тижні в компанії планували зробити кол по апдейтам скільки різні фази eb2/3 процему займають по часу в 2023 і що змінилось з 2022
3) на другий місяць роботи запропонували подати на h1b лотерею, сказав що мені h1b не треба, давайте через PERM на грінку. Без проблем погодились і почали робити.
4) не ставили доп умов типу через рік-два почнемо, або що маю потім якусь кількість років відпрацювати, просто роблять. Оплачує процес теж компанія