Так Ви кажіть все як є. С++ тут в топі. Скільки у Вас років досвіду?
Я бміг Ваше повідомле переписати по іншом.
Варіант 1. Зачєм ви тут смєшнявікі ставите. Я от на Фортранє(Паскаль, Кобол) вже третій рік коджу. Пишу код для мобільних радіоантен(ТОМУ-ЩО БІЛЬШЕ БЛ%?Ь НІДЕ ФОРТРАН НЕ ЮЗАЮТЬ), і тут для мене було дуже легко знайти роботу і не бачу ніяких проблем, в Канаді ж тоже є антени.
Варіант 2. Я тут “айтішнік” і на роботу тут легко влаштуватись, бо ви всі не лідкодите а, я от боженька літкоду і резюме моє найкраще але я вам його не покажу, бо там особиста інфа яку ніяк не приховати.
Ваабще не бачу тут проблем айтішніку найти роботу. “2-3 недєлі максімум” Арєстовічь.
А якщо серйозно, то Канада ніколи не була передовою в ІТ індустрії. Багато компанії тягнуть пережиток з США.
Якщо Ви С++, COBOL, Fortran, Perl, Pascal дев то як не дивно у Вас шансів більше. Зі сучасними мовами програмування тут туго. І якщо у Вас 10 років Front-End за плечима, то по більшій частині Вас будуть питати за PHP ніж за JavaSquirt, хоч у ваших профайлах ніде не згадувалось PHP. І Ваших 10 років це не дуже вагомий фактор + може і зовсім сприйнятись як брехні, якщо якась з кантор у Вашому CV вже давно поглинута іншою або просто вмерла. Бекграунд чек породжений шахрайствами.
Робота є у BC, ON у Калґарі дуже сиро, хоч є присутній IBM і Google Cloud. Також легше зараз роботу знайти ДевОпс ніж девам і не дивуйтесь коли у Вакансії по DevOps буде писати +5 років С++/Java/Golang.
+ на з тими лейофами зараз на ринку є багато робочої сили а вакансій мало.
+ якщо ви не корінний житель(Індіанець), Афроамериканець, якщо ви не Female чи LGBT+ то ви поступитесь таким кандидатам, бо у канторах є квоти.
+ кількість відкритих вакансій не відповідає дійсності, оскільки багатьом канторам з тої чи іншої причини вигідно придурюватись “open for work”.
+ ставлення до кандидатів ніяке, ігнор, листи з граматичними помилками чи з вказаними “перейдіть за лінком”, який не працює, чи “усі дедалі у прикріпленому файлі” — а файл тупо забули прикріпити.
@Alexyz12 Взагалом, якщо впертись то і в космос можна полеті. Не існує ідеальних країн.
Якщо є можливість поїхати(не на всі гроші) їдьте, спробуйте, можливо це Ваш шанс і Ви будете щасливі, не будете себе потім тривожити думками, що щось упустили. Якщо ж у Вас діти, сім’я і норм робота у Польщі — то моя особиста порада “воно того не вартує”
ТОВАРИСТВО, ТО МОЄ СУБʼЄКТИВНЕ©