Ну в Канаді я не лікувався тому нічого не можу сказати про неї. А от в Україні мені зробили септопластику носової перегородки із видаленням кісти в гайморовій пазусі. Зробили на крутому обладнанні через ніс без жодного розрізу. Я не чекав операції довго і заплатив десь 400 Дол в 2016 р. Спитайте в огірка як там його ніс. Потім в мене друг травматолог. Вони зараз роблять серйозні операції по відновленню кісток після травм. І це не в столиці) В мене знайомий робить ендопротезування суглобів. Моєму тестю зробили операцію на серці, шунтування і встановлення штучного клапана. 4 к Дол і місяць очікування. А моєму батьку взагалі зробили огляд в кардіолога і назначили лікування за кілька днів. Через сімейного лікаря в цілому безплатно. Лікар молодий працює по сучасним протоколом і в рамках доказової медицини. Моїй дружині зробили операцію на очах. Теж не чекали і не сильно дорого коштувала.
Так у нас є проблеми. Багато совка і відсталості. Але Україна рухається в правильному напрямку. Медична реформа Супрун сильно покращила ситуацію. Жаль що її не закінчили але є надія що далі розвиток продовжиться.