(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Я шукав і знайшов фул тайм джоб в Онтаріо від онтарійського роботодавця. Так, фул ремоут, але суті це не міняє. Підписав офер, через два тижні прилетів і почав працювати
-
Так і було.
-
Я знайшов трохи більше року тому, резюме не відправляв взагалі, мене находили, 15 контактів від hr, 5 прийнятих інвайтів на інтерв'ю, два тех інтерв' ю, два офера, все це за 3 тижні, сидячи на пляжі на острові в Таїланді. І шо? 😁
-
или пошли на сварщика
-
будь лучше
-
Качество/хуячество. Мой коллега-канадец, его и весь его департамент разработки уволили с прошлой работы потому что разработку всецело перенесли в Индию, потому что дешевле:) Качество будет хорошим в индии, я не сомневаюсь. Вот тебе и конкуренция нарисовалась. + незабывай про 500000 - 1500000 новых мигрантов каждый год. Среди них тоже немало первоклассных айтишников с индии и китая с овер 10 лет опыта.
-
Дякую:) я розумію, що знайти роботу буде, особливо з нуля, ну дуже не легко. Але, я як спробував писати код, то мені це дуже сподобалося і я цим загорівся, звільнився зі своєї роботи і закінчив курс в Монреалі майже 2 тижні тому(можливо дасть якийсь плюс канадський сертифікат хз). Передивився кучу відео на ютуб про резюме, вибрав на мою думку найкращого блогера, і зробив резюме по його порадами. Але зараз бачу, що це фігня, а не резюме. Буду по новому робити. Але в мене нема досвіду в ІТ, за 7 сек як зацікавити хз. Буду пробувати попасти, паралельно далі буду проходити різні курси роботи проекти. Надіюсь не згорю і не піду на завод...
-
Только колбаса тут хреновая)
-
Але основний перехід завершився коли ми щодуху їхали в авто з Харкова. Там я всім і сказав: любі мої, забувайте російську, в нашій родині їй ніхто не спілкуватиметься. Ще допомогло пару раз показати лайтові кадри війни та ті два фільми Дмитра Комарова
-
Так, знаю як зберегти, але нічого нового не скажу, мабуть… розмовляти з дітьми тільки рідною (укр та/або рос), але дуже важливо саме постійно читати і дуже бажано писати. Тобто створити вдома певне мовне середовище. В ідеалі друзі з рідною мовою, але це не завжди тут є
-
Працівники айті сфери самі
-
Там можно не только пенис выбрать
-
Буває так, що батьки питають рідною, а дитина зі школи прийшла та їй простіше відповісти англійською. Треба тут трошки попрацювати й перекладати це все, допомагати знайти слова. Як ви протащите рідну на рівні нейтів до 14+, вона вже залишиться, далі значно легше