Більше, але не так шоб аж дуже велика різниця до 500-1000 cad (340 євро - 680 євро), залежить від зп. Ну і не знаю, як в Австрії, але в Німеччині, якщо вас 2є(пара) і один не працює, то можна вибрати спеціальний податковий клас, тоді в працюючої людини буде на 500-700 євро зп більше після податку. При цих умовах дохід рівняється (це якщо ви найманий працівник, бо якшо типу фоп в Австрії чи Німеччині то там вийде гірша ситуація після податків).
Рекомендую не рвати всі мости з Австрією, а з'їздити сюди на місяць-два, зняти квартиру на airnbnb (отримати 3 тис доларів) і подивитися чи взагалі подобається тут, бо багатьом не заходить Канада. Тому що якщо порівняти Відень і Ванкувер, то Відень у плані міської інфраструктури кращий, чистіший, набагато менше бомжиків.
Я живу в центрі, вест-енд, тут можна жити без автомобіля, є де гуляти, кататися на велосипеді.
По цінах великої різниці в оренді між вест-енд та іншими районами Ванкувера, Барнабі і Річмонда, я не бачив, все у районі +/- 10-15%. Хіба у Річмонді та Барнабі за 2500 це скоріш за все буде квартира у новому будинку, а у центрі Ванкувера(вест-енді), скоріш за все квартира у будинку 70-80х років (але вони більш менш всередині), хоча я був на переглядах квартир за 2500 у нових будиках на Єлтауні (також центр), але там велика конкуренція за ті апартаменти