(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Всім привіт! А підкажіть будь ласка хто вже робив довіреність у Торонто з аутентифікацією і легалізацією у посольстві. Є кілька питань. в ODS можна на місці сплатити за документ? Чи треба робити зворотній переклад з анг на укр перед подачею у посольство? І чи можна оптатити консульський збір зазалегідь? Чи є десь реквізити? Або це на мисці в посольстві сплачувати?
-
Всім привіт, таке питання, їду в Європу. Буде норм там платити канадською кредиткою? буде дабл конвертація чи якісь адішінал фі? (банк РБС) теж саме питання про дебітку також питання чи є різниця в конвертації між євро та будь якою іншою європейською валютою(окрім курсу вочевидь)
-
youtu.be/-N_RZJUAQY4?si=fhfDoDs9aJh0f__v
-
имхо за сколько себя продашь такой рейт и ставь
-
Обидва можуть бути праві :) Мій пойнт скоріше в тому, що універсального підходу немає для вирахування зп для контрактора. Все залежить від власного експертизи, потреби проекта і софт скілів. До речі, найшов таку "формулу" : A general guide to calculating your hourly rate as an independent contractor is to multiply your hourly wage as a permanent employee by 50 to 75 percent. Що впринципі +- співпадає з зп фул таймера, якщо вирахувати всі витрати
-
Ну, це явно не всюди так працює. Знаючи свою зп і +- маржа контори, в мене все одно менше ніж в фул таймерів. І під час останнього лей офу в нас саме фул таймерів скоротили. Може, десь так і працює, але явно не стандарт.
-
Вот він так рахував, типу з зп емплої, прийшов, йому сказали, чого він так мало нарахував і пояснили, як рахувати... Чому так - не знаю, але навіть в тому чаті не раз проскакувало, шо 170-180 норм зп для контрактора і шо вони отримують на +- 30-35% більше
-
Тоді не розумію звідки ця формула
-
Все одно не дуже сходиться. 95*8*5*4,5*12=205к Віднімемо відпустку 25 днів, 12 держ вихідних і 5 сик лів, мінус 30к. Ще хай буде уся техніка 10к (яка не на рік береться), вже 165к. Хай буде страхові, бухгалтер і тд ще мінус 25к (і це я дуже заокруглено рахую), виходить 140к в рік, що на 50% більше ніж зп емплої. Щось упустив?
-
Мій друг працював спочатку емплої на 95к, кілька років тому йому канадець на його роботі пояснив, шо то стандартна формула. Ше до Ковід він перейшов на 95 кад за годину на своїй роботі на свою ж позицію контрактором. Так, 170-180 тис - то давно вже стандартна за в контрактора на галерах. Але, всі витрати на ньому: він наймає бузгалтера, комп, держ вихідні, відпустки - то все не оплачується.
-
При номинальной занятости 1950 часов в год эффективное время занятости (кол-во часов которые ты реально работаешь над задачами) обычно считается как 1500 в год. Даже ПМы в рассчетах не закладывают коефициент больше 0.75 при рассчете капасити команды. Так что 1/0.75 = 1.33, соответственно можно спокойно плюсовать минимум 33% от штатной зп в час, поскольку у контракторов обычно нет бенефитов типа отпусков, больничных, и т.д. из-за почасовой оплаты труда.