(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
-
З англійською і досвідом в айті/тех в Канаді не буде проблем знайти роботу. Так що велкам.
-
в березні закінчується ж програма КУАЕТ. Я сам по собі максимально не прихотливий. Не виходжу днями з дому. Англійську знаю. Європейських мов не знаю зовсім. А Британія чи Ірландія були б для мене хорошим вибором. Але як я розумію на даний момент вони по факту зачинили двері. В Британії спонсорська програма. Шукаєм вже дуже довго. Якось не знаходиться спонсор, хоча дуже активно шукаємо.
-
Прихисток і будь-який захист і біжанство не впливають на CUAET, це просто віза, але кажуть, що навпаки, CUAET впливає на отримання біжанство або прихистка
-
Якщо нема грошей взагалі, то ніяка "допомога" не допоможе в Канаді. Теоретично CUAET виглядає так "мама/тато з дитиною приїжджають в Канаду, отримують 4500$, 2 тижні в готелі. Тобто є 2 тижні + гроші на один місяць(2000$) проживання в якомусь бейсменті, за цей час дитина іде в школу, а батько/мати шукає роботу. Знаходить роботу, і стає на свої рельси. Але на практиці багато українців хто приїхав не знають англійську і всі двері з роботою закриваються, вони працюють на мінімум, 16/год на ненайкращих роботах і починають думати, що може десь в Закарпатті вони б були і в безпеці і з кращою роботою і жили б не в гірших умовах.