не в підтримку того руснявого посту, але хочу поділитись своїми суб’єктивними враженнями щодо культурного життя в Ванкувері для тих, кому це важливо
1. тут розвинута кіноіндустрія, театри - ні. мені поки не вдалось знайти жодного цікавого сучасного постдокументального театру, ті що є - класичні, скучні, дорогі, і не про сучасне перформативне мистецтво
2. кіно - є кілька дійсно хороших кінотеатрів, є міжнародний кінофестиваль, це була одна з двох дійсно крутих подій за півроку, що я тут
3. виставки - їх багато, але є але. дійсно гідним уваги був фестиваль culture crawl, коли відкривались двері майстерень і студій в Іст Ванкувері, все інше - на любителя (чи на того, хто мало розбирається в мистецтві)
5. музеї - дуже посередні, їх небагато, можу виділити лише музей антропології UBC, велика і цікава експозиція, все інше - на один раз
4. культурні івенти - тут наче постійно щось відбувається, якісь фестивалі, свята і тд, але тут дві крайнощі - або дорого-багато, помпезно-грандіозно, або самодіяльність самодіяльністю, чогось автентичного локального якісного немає
5. клуби, рейви - головне розчарування. інтер‘єри в стилі Болєро 2000х (хто з Ха, зрозуміє), або жахливі підвали без вентиляції, протипожежної безпеки і тд, атмосфера дуже дивна, дрес-код - фестивальний завжди, if you know what I mean, але найголовніше - майже всюди (7-8 різних локацій де я була) жахливий звук і дуже посередні локальні діджеї, які також застрягли десь в минулому. круті світові сюди взагалі не доїзжають, за півроку був лише Boris Brejcha, всі інші їдуть в Торонто/Монреаль/Сіетл. (теж саме з концертами). я все ще маю надію знайти якісь цікаві вечірки, але здається, треба просто змиритися, що техно сюди поки не дійшло, тут більше виступають по всякій латині, хаусу і тд.
6. бари - їх багато, але я не люблю алкоголь, нічого не можу сказати про їх якість
висновок - якщо ви звикли до активного і багатогранного культурного життя, то ви будете розчаровані. тут основні розваги - хайкінг, барбекю і лягти спати в 10. феномен в тому, що наче є куди піти, але Харків і Київ в рази прогресивніші, як не дивно. взагалі є такий жарт, що Ванкувер - no fun city, мені здається, це не жарт)
P.S. це все не відміняє прекрасної урбаністики, неймовірної природи і інших переваг Ванкуверу