(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
А є в когось часом лінк на правила дорожнього руху в Онтаріо? Щось в групі не знайшов нашвидкоруч
-
Схоже що вона просто читати не вміє
-
не в підтримку того руснявого посту, але хочу поділитись своїми суб’єктивними враженнями щодо культурного життя в Ванкувері для тих, кому це важливо 1. тут розвинута кіноіндустрія, театри - ні. мені поки не вдалось знайти жодного цікавого сучасного постдокументального театру, ті що є - класичні, скучні, дорогі, і не про сучасне перформативне мистецтво 2. кіно - є кілька дійсно хороших кінотеатрів, є міжнародний кінофестиваль, це була одна з двох дійсно крутих подій за півроку, що я тут 3. виставки - їх багато, але є але. дійсно гідним уваги був фестиваль culture crawl, коли відкривались двері майстерень і студій в Іст Ванкувері, все інше - на любителя (чи на того, хто мало розбирається в мистецтві) 5. музеї - дуже посередні, їх небагато, можу виділити лише музей антропології UBC, велика і цікава експозиція, все інше - на один раз 4. культурні івенти - тут наче постійно щось відбувається, якісь фестивалі, свята і тд, але тут дві крайнощі - або дорого-багато, помпезно-грандіозно, або самодіяльність самодіяльністю, чогось автентичного локального якісного немає 5. клуби, рейви - головне розчарування. інтер‘єри в стилі Болєро 2000х (хто з Ха, зрозуміє), або жахливі підвали без вентиляції, протипожежної безпеки і тд, атмосфера дуже дивна, дрес-код - фестивальний завжди, if you know what I mean, але найголовніше - майже всюди (7-8 різних локацій де я була) жахливий звук і дуже посередні локальні діджеї, які також застрягли десь в минулому. круті світові сюди взагалі не доїзжають, за півроку був лише Boris Brejcha, всі інші їдуть в Торонто/Монреаль/Сіетл. (теж саме з концертами). я все ще маю надію знайти якісь цікаві вечірки, але здається, треба просто змиритися, що техно сюди поки не дійшло, тут більше виступають по всякій латині, хаусу і тд. 6. бари - їх багато, але я не люблю алкоголь, нічого не можу сказати про їх якість висновок - якщо ви звикли до активного і багатогранного культурного життя, то ви будете розчаровані. тут основні розваги - хайкінг, барбекю і лягти спати в 10. феномен в тому, що наче є куди піти, але Харків і Київ в рази прогресивніші, як не дивно. взагалі є такий жарт, що Ванкувер - no fun city, мені здається, це не жарт) P.S. це все не відміняє прекрасної урбаністики, неймовірної природи і інших переваг Ванкуверу
-
Work permit ви отримуєте: 1) якщо до квітня 2023, то в аеропорту, по CUAET, 2) якщо після березня 2023, то на основі work visa, після того як приїхали, заповнюєте аплікацію, вказуєте постійне місце проживання в Канаді і чекаєте листа з Work permit. Якщо ви його отримали, то як ви його можете втратити? Якщо у вас work visa, то як вам можуть його не дати? Різниця лише в тому, що після березня, треба буде окремо запросити work permit.
-
по іншому норм хату не зняти якщо не має кредитної історії, але за 2 міс то ще норм, деякі платять по 6 і за цілий рік я бачив, але то в них геть не було роботи
-
Я орендував в минулу ПТ і у нас на то ніхто не дивився, дивились лише на роботу + ще ми казали що можем додаткових 2 місяці оплатити
-
А якщо з візою робишь ворк перміт ( то там ніби треба на протязі пів року приїхати в Канаду і його оформити там, так?) Якщо ти не приїхав і втратив цей ворк перміт, то все ж не втрачаєш самої візи, так...тобто приїхати зможеш, але дозвіл на роботу вже треба буде заново намагатися отримати?
-
Якщо коротко. В період вказаний на візі.
-
У мене був варіант піти в компанію, де була вказана "unlimited vacation policy". До речі раджу. Point Click Care називається. Зарплати для програмістів там стартують з ста тисяч. Я запитував у ейчара це як, вона каже, якщо відчуваєш що хочеш у відпуску, йдеш, ми все оплачуєм. Я кажу а скільки максимум, вона каже, на совість, наприклад вона взяла 4 тижні на рік.
-
Хто у Польщі замовляв зворотню доставку паспортів кур'єром? Як ви трекали? Прийшло 2 дні тому повідомлення що відправили кур'єром вже, чекнув статус на сайті глобалу, пише що кур'єрська служба TNT express, але на їх сайті по трекінг айді немає такої посилки П.С - 2 дні дома, кур'єра не було