(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
привіт, маю таку проблему: перший раз збираю стаціонарний пк, попередньо перевіривши сумісність компонентів між собою і сьогодні перший раз взагалі вмикав комп аби хоча б перевірити чи все правильно підключене і помітив таку штуку - горить led індикатор dram‘у. пробував міняти оперативку місцями, кидав по одній плашці але все одно одна і та ж сама проблема. постає питання: чи це може бути звичайний заводський брак памʼяті чи взагалі брак материнської плати? може хто стикався з таким, буду радий почути рекомендації та думки 🙂 МВ: asus tuf x670e-plus RAM: kingston fury beast 64gb ddr5 6000mhz
-
В мене стіл там де "зал + кухня", а спальня окремо, не 60см звісно, але я ж не буду кухню клеймити (напевно, може так теж можна). З іншого боку, як це взагалі перевірити. Але все одно хз як 6к може вийти чисто за хом офіс, може я шось не так роблю 😄
-
Материнка є в hcl пам’яті?
-
А де він живе? Може йому і не потрібно то програмування?
-
А то точно индикатор проблемы? А то у меня на мамке горит индикатор, что extreme profile включён для рамы (а он дефолтно включён)
-
Пфф, я весь підвал порахував
-
И сколько ты пробовал ждать? Для современных AMD это норма, когда на чистом биосе первый запуск происходит очень долго. Можно минут 5 ждать, пока оно раздуплится и начнет загрузку. Причем это именно с памятью связано.
-
если бутится в биос то всё норм же по идее
-
Ну и биос надо обновлять перед запуском, большинство современных материнских плат имеют опцию обновления биоса без вставленной оперативки и даже проца.
-
Професійним математиком життя в Україні і в Канаді дуже відрізняється
-
Потом в настройках надо проверить опцию memory context restore и инициализация будет быстрой