(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Чисто з точки зору "технологічності" мікросервіси - це дуже круто, просто все це розбивається об реальність більшості проектів, де вони або ніколи не потрібні, або будуть потрібні "десь колись" і кразе зробити моноліт, заробити бабла і потям розпиляти той моноліт маючи набагато більші ресурси.
-
я досить часто літаю в Мексику, в різні міста . інколи пакети дешевші, інколи краще окремо брати. все залежить від дат. ваших вимог і т.д. якщо ви в готель саме все включено і не на гарячі дати , то пакет може бути дешевшим
-
Переписати все з нуля на мікросервісах, окей. Але різниця в тому, що 1) в тебе вже є на це ресурси, бо твій моноліт задеплоєний і заробив вже кучу бабла і ти найняв команду х10 2) всі фічі, що заробляють це бабло, вже пропрацьювані, ясні і не потребують змін на льоту 3) це можна робити поступово, виділяючи функціонал по частинам (ну або якщо це неможливо, це значить що розробка була через жопу і мікросервіси на старті б точно не врятували)
-
Я думаю что разовое падение условных 20-30 микросервисов это что-то маловероятное, если не весь регион упал
-
якщо саме в Канкун. то там можна і машину наперед забронювати ( таксі) і на місці взяти без проблем
-
Можно держать не production ready копию, например, но это уже вопрос RTO
-
Я ще не знаю, я намагалася просто подивитися переліт+готель, але мене в цій історії засмучує відсутність адекватного транспорту (наприклад, прилітаю в Канкун вночі і хочу дістатися Плая дел Кармен), убер на такі відстані не їздить, тому почала розглядати пакетні тури, бо наче як все «під ключ» і не потрібно заморочуватися
-
Мне кажется "распилить монолит" это что-то фантастическое
-
Я не работал в стартапах так что смотрю с точки зрения энтерпрайза и хайлоад систем
-
Трейдофы, как и везде
-
тобто там є "адекватного транспорт".. також деякі готелі мають послугу трансферу з аеропорту і назад. інколи навіть безкоштовно
-
Я думаю, що разове падіння моноліту (особливо якщо це стейтлес-моноліт з декількома інстансами за балансером) це теж достатньо рідкий евент. Враховующи простий факт, що всі фічі будуть задеплоєні з таким підходом набагато швидше (і значить раніше почнуть заробляти гроші) і дешевше - це дуже адекватний трейдофф за втрату мікроскопічного сурпласу з дюрабіліті