(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Можно держать не production ready копию, например, но это уже вопрос RTO
-
Я ще не знаю, я намагалася просто подивитися переліт+готель, але мене в цій історії засмучує відсутність адекватного транспорту (наприклад, прилітаю в Канкун вночі і хочу дістатися Плая дел Кармен), убер на такі відстані не їздить, тому почала розглядати пакетні тури, бо наче як все «під ключ» і не потрібно заморочуватися
-
Мне кажется "распилить монолит" это что-то фантастическое
-
Я не работал в стартапах так что смотрю с точки зрения энтерпрайза и хайлоад систем
-
Трейдофы, как и везде
-
тобто там є "адекватного транспорт".. також деякі готелі мають послугу трансферу з аеропорту і назад. інколи навіть безкоштовно
-
Я думаю, що разове падіння моноліту (особливо якщо це стейтлес-моноліт з декількома інстансами за балансером) це теж достатньо рідкий евент. Враховующи простий факт, що всі фічі будуть задеплоєні з таким підходом набагато швидше (і значить раніше почнуть заробляти гроші) і дешевше - це дуже адекватний трейдофф за втрату мікроскопічного сурпласу з дюрабіліті
-
Хайлоад-системи не стають хайлоадами з першого дня. Більшість систем, що мають стати хайлоадами, залишаютсья на звалці історії. Більш того, запредікти хайлоадність з нуля - це окрема "неможливість". Тільки на реальних даних і з реальними юзерами коли їх кількість стане схожою на хайлоадну. Якщо ти кажеш про ентерпрайз - типу банку (чи навіть гуглу) який створює нову підсистему - це приклад системи, яка вже пережила ріст до хайлоадності давним давно і ти просто додаєш в неї нові компоненти. Але це кейс, коли в тебе вже явно є і ресурси, і експертиза, і якісь метрики цей хайлоад запредіктити, і власне цей фейловер вже має фінансовий чи репутаційний сенс.
-
І так, на моєму поточному проекті в мене стейтлес моноліт, в нас за балансером два інстанси, запас на вертикальне масштабування ще порядки три (і це ще немає редісу і рід реплік), проект взагалі специфічний і шанси дорости до хайлоадності в найближчі роки при поточній бізнес-моделі десь нульові, в нас ARPU - сотні доларів, делівері нових фіч і також зручність дуже глибокого автоматичного тестування має набагато більше значення, ніж теоретично можливе падіння на кілька хвилин раз в рік.
-
все може бути, бо переліт вже теж буде дорогим :(
-
Щодо турів, не впевнена, що буде дешевше, бо це новий рік 😢 лише там маю пару вихідних
-
Ооо, це цікаво 🥹 Бо перельоти до Канкуна, а от прикольні готелі і ціни в Плаі
-
Якби мене запросили працювати в ентерпрайз де є реальний хайлоад, я б не мав жодної претензії до мікросервісів. А коли я працював в аутсорсі на стартап і їм продали мікросервіси (і через це весь проект був мішаниною з самого початку бо там вимоги змінювались 3 рази на день) то це просто був фейспалм.
-
я правильно розумію, що в домікросервісну епоху більшість проектів були успішними, а не просто витрачали гроші інвесторів?
-
ну якщо тобі не потрібно купу ресурсоємких задач на фоні робити то так, моноліт норм