Ну в КТМ є 390 адвенчур. Він впринципі непоганий. Це дешевий відносно мотоцикл. Вони свіжі. Там немає якихось критичних проблем з ними. Плюс що там сучасна електроніка на топових компонентах у нього є корнерінг абс, трекшен. Але особисто для мене він слабуватий. Так на ньому можна подорожувати, але це не буде супер комфортно. Можна його взяти. Покатати, подивитися як воно піде.
Потім якщо дивитися бушку то BMW f 800 gs. Саме 800 а не 850. Незважаючи на те що це бмв він супер надійний. В старих гс стояли австрійські мотори ротакс. Він дуже економний як для його потужності і кубатури. Він супер комфортний в дальняки і на нього є купа тюнінгу саме для подорожей. Я на такому накатав 60 000. Новіший гс мені не подобається там уже іде китайський мотор лончін і він уже втратив той дух що був у попередника.
Ці два мотоцикли що я вище назвав позиціонуються як ендуро. Вони мають хорошу комфортну підвіску яка дозволить зїжджати з асфальту або кататися по розбитим дорогам і не лупатися хребтом при цьому.
Іще в цій категорії ендуро є ямаха т700. Це новий мот, зараз дуже популярний. Він простий, надійний, відносно дешевий і це свіжа модель. Як більшість японців з - убогими характеристиками і комплектуючими. Коли станеш прошареним райдером тобі захочеться підвіску і гальма на ньому поміняти, але для початківця вистачить з головою.
Якщо ти все є таки захочеш їздити виключно по хорошим асфальтованим дорогам то можна дивитися чисто дорожні мотоцикли. На думку спадає хонда NC 700, але як і мот вище це убога японська дрочилка. Він не їде, не гальмує і не тримає дорогу. Але це на погляд досвідченого райдера. Новачкам така коняка заходить.