(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Там нема такого пояснення, тупо перелічують статистику
-
По моїм спостереженням у українців основні порушення це спідінг і парковка, таке тут дуже швидко лікується, тільки сьогодні бачів дві машини на укр номерах на евакуаторі
-
Ну і доя ІТ в Альберті теж не фонтан з роботою
-
Якщо дивитися зі сторони, без власного інтересу. То виглядає як нормальна схема вирішення демографічної кризи в країні. Працюєшь на оренду житла і існування сьогодні, а коли ти стаєшь непрацездатним повертаєшься до власної країни, без права на канадську пенсію. І навантаження на мед систему менше, і утримувати пенсіонерів не треба, і постійний приток молодих мігрантів.
-
Ну я ж написала, що це гарний план для країни, а не для людини) Людина в цьому випадку відпрацювала і все
-
Шанс лише на власну накопичену пенсію і низьку вартість життя в країні куди повертаєшься
-
І нашо комусь таке?
-
Я читала що ні, там треба підтримувати зв'язки з Канадою і перебувати якусь кількість днів на рік. Тобто можна жити поза Канадою, але треба виконувати вимоги. Але коли тобі за 70 мабуть не налітаєшься до Канади сильно. І за станом здоров'я і за вартістю перельотів
-
youtu.be/OjzXbbLjSUc?si=WKrjeefRxs58Qp0t
-
А чого без права? Якщо 20 років тут прожити, то наче там OAS є. Я правда не дуже в темі
-
www.canada.ca/en/services/benefits/publicpensions/cpp/cpp-international.html
-
Так, я думав, наприклад. Тому і їхав.
-
А хтось думає про життя на пенсії коли їде? Це є одиниці
-
Не знаходжу такого
-
ну так хто поїде з красівих та розумних у таку країну? Поїдуть бідні. Чи це те чого Канада хоче?
-
Мені здається що жити на пенсії тут можна лише коли є власне житло. Тут ніхто доплачує за житло, як в Німеччині, якщо тобі не вистачає твого доходу
-
Я не буду виплачувати 25 років мортгейдж. Це тупо, як на мене. Якщо я і буду купувати, то лише якщо ціни впадуть на 40%+ і якщо я зможу ~40-50% кешем докласти і потом за 5-10 виплати залишок. Нашо мені цей будинок, якщо він зжере всі заощадження? Заощадження я завжди зможу забрати і перевести в іншу країні. А от будинок - ні.
-
Згодна, ціни анреал. Але треба враховувати що потрібен запас у 25 років аби виплатити житло до пенсії. Бо на пенсії на оренду не прожити
-
ні, нащо купувати з такими цінами?
-
Хату вже купив?)
23 Jan 2023, 01:02
359513/644118
22 minutes ago