(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Не знаю чи це особисто до мене, але я Делівері менеджер. І вважаю так - косяк команди, це мій косяк. Перемога команди - це перемога команди
-
як це так ПМ не має знань і навичок розподіліти робити ) Де ви все це берете то...
-
я вже вище написав, що найвища відповідальність за делівері це ПМ. Будь який косяк делівери - перший з кого спрос - ПМ. А команда вже потім йде, звичайно зщо всі несуть, але не треба принижувати роль ПМа, я розумію чому ви так пишете - вам так легше переносити відповідальність за не успіх, за косяки, що це типу "команда", а не "особисто я проморгав косячину". Але що є то є і цього ще ніхто не відміняв
-
Ну і ПМ не СМ. Це різні речі. Коли це одна річ - варто розглянути іншу компанію 😅
-
ПМ - слідкує нха таймлайнами, допомагає з пріоритетами і звітує. По шапці отримує. Але по факту не має знать і навичок розподілити роботу
-
ensure that all project materials and deliverables are completed on time
-
www.pmi.org/about/learn-about-pmi/who-are-project-managers
-
Олександра, я знаю як воно там в ідеалі має бути по книгах, по факту воно трошки розмазано, самі знаете ж. Делівері/Проджект та навіть скрам мастер це часто майже одна і таж людина і позиція в команді. СМ має коучити, але в першу чергу слідкувати щоб всі церемонії хочаб присутні були, ПМ так звітує, робить планування, репортинг та вирішує саме розподілення ресурсів, так консультуючись з тімлідом або архітектором, але не їм потім нести відповідальність.
-
С Эдмонтона также - полгода.
-
СМ коучить команду. ПМ звітує за проект. Ну якщо втиснути все в дві фрази Ти не можеш бути коучем і сервант лідером, коли строки тиснуть. Еджайл від ПМІ то сум )))
-
все ок, я в таких конторах встиг попрацювати що мене нічого не дивує вже.
-
Півроку з консульства в Торонто. Я не шуткую
-
але звичайно що з сервант лідерщипом буде важкувато щось вимагати, це все поні та рейнбоуз, тому і кажу, що роль ПМ там СМ часто поєднана
-
в останній версії SAFe (6) вони скрам мастера взагалі на team coach перейменували
-
Але якщо все таки до початку розмови по таскам, за які я відповідаю головою (бо делівері ж менеджер, то ще гірше ніж ПМ), то я все-таки спонукаю команду ділити і вирішувати самим. Лід допомагає з рефайментами, поясненнями. Все інше - за тімою виключно. Ну і звичайно просять ліда допомоги якщо що
-
що є то є, погоджуюсь
-
Вона реально часто поєднана, це правда. І я мала такий досвід. Особливо в Україні, це фішечка аутсорсу. Там ПМ і СМ, і ПО, і БА по знижці. І все одно люди або туди, або туди. Мала перед очима 6 команд. На одному проекті. З 6 ПМ/СМ. В решті, вони всі були чи ПМ чи СМ, а все інше на словах.🙂