Думаю, що всі хто ведуть ФОП самостійно чудово розуміють як саме здійснюється віддалене оповіщення при взаємодії з держорганами: або через поштову службу рекомендованим листом з оповіщенням про вручення, або через email-листування з накладанням ЕЦП на вкладення. Будь-яка інша взаємодія не дозволяє однозначно верифікувати отримувача. Найближча технологія, яка б дозволила це зробити згідно закону — це отримання повістки через Дію з накладанням цифрового Дія.Підпису на повідомлення про вручення. Тобто та ж механіка, що була при отриманні COVID-сертифікату. Нагадаю, що там ви підписували через Дія.Підпис згоду на обробку персональних данних.
Дію вони поки що не хочуть задіювати, то ж що вони реально можуть зробити — це скопіювати механізм у росіян де сгенерована повістка автоматично рахується врученною без необхідності якось доводити її фактичну доставку. І для проформи надсилати вам ці повістки на пошти, СМС, або пушами в банківські аплікації. Скоріш за все факт вручення таких повісток можна буде легко опротестувати в суді, АЛЕ скоріш за все наслідки будуть наступати миттєво. Якими будуть ці наслідки — вгадати важко, але я думаю, що вони будуть адміністративними. Приклад:
* Вам генерується повістка і висилається СМС.
* Автоматично стартує таймер в 48 годин.
* Якщо ви не з’явилися в ТЦК, то вам блокуються рахунки і накладається штраф.
* Розблокування буде працювати через явку в ТЦК або через суд, який скоріш за все буде виступати на вашому боці, але там представник влади буде вручати вам паперову повістку.
Ще Безугла анонсувала і інші варіанти. Один з них був по типу COVID-сертифіката, тобто вам потрібно буде відмічатися регулярно в ТЦК і в обмін на це вам будуть продовжувати сертифікат. У випадку відсутності сертифіката вам будуть відмовляти в послугах. Наприклад, у державній медицині, в праві водити авто і т.д.
Корочше, готуйтеся панове. Не тримайте багато грошей в банківській системі. Розраховуйте, що рано чи пізно можете втратити свій ФОП, а тому потрібні будуть альтарнативні варіанти... Вірогідно, з’являться нові коррупційні схеми, де ТЦК через десятину буде вам «допомагати» різними способами залишатися на «економічному фронті».