(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
А мені бухгалтер казала що можна і не реєструватись після 30к на gst/hst типу це питання як хочете декларувати. Якщо self employed та робити вирахування за робоче місце там, білли і тд - то реєструватись. А якщо нічого толком ретурнити то можна декларувати як foreign income та не рєгатись. Але якщо що я не перевіряв :D
-
Подтверждаю. Тоже самое услышал от бухгалтера.
-
Нє. У мене жінка була. Значить раз 2 буха кажуть - то можна вірити :D
-
я їздила цим літом, був маршрут тільки з тсавассену
-
Бабцов
-
Може то був один і той самий бухгалтер :D
-
вставлю свои 5 коп а я читал требования CRA. так вот там написано, что если доход больше 30к за 4 последовательных квартала, то регистрироваться нужно то, что потом инвойс выставляется иностранной компании, это другое. в инвойсе прописывал сумму налога $0 при ставке 0%
-
хз, поменялось ли что-то с прошлого года, сейчас нашел такое www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/businesses/topics/gst-hst-businesses/when-register-charge.html пс. нас сейчас кикнут отсюда с офтопом) нужно в другую ветку
-
Фоп укр це аутсайд, рахунок банку аутсайд. Хз. У наступному році подам декларацію - розкажу чи знайшла мене cra :D
-
Я не єксперт, але у мене кейс коли я продовжував працювати на укр фоп приїхавши в Канаду та отримував прибуток на укр картки. Тобто це можна трактувати як foreign income так само як і self employment. Але звісно це в моїй голові. Та й на canada.ca таке пояснення "Foreign employment income is income earned outside Canada from a foreign employer.".