(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Доброго вечора. Мені дуже потрібна допомога. Ситуація така: я приїхав в вересні 2022 в Канаду, одразу вийшов на роботу та кілька місяців отримував кошти на пейонір з минулого місця роботи. Дрібні таски дороболював, бо нехотів підставляти команду. Отримав кошти за серпень повну зарплатню, та менші кошти за вересень-грудень. Загалом трохи більше 10 тисяч кадів. Власне на той час в мене не було ані бажання а не можливості виводити кошти, тож я просто забив на той аккаунт та вирішив потім вивести та зедекларувати в 2023 році Я подав декларацію за 2022 в квітні та мій бухгалтер сказав що це не треба декларувати потім як виведеш задекларуєш… Я почитав чат та розумію що я в дуже великий халепі, бо мав це задекларувати та сплатити податки в 2022. Підкажіть, будь ласка, можливо ви знаєте чи є якісь шанси виправити цю ситуацію? Я би дуже не хотів обманювати Канаду та ще більше не хотів би мати проблеми з законом тут. Якщо в когось був схожий досвід або знаєте якогось tax lawyer або СРА котрий міг би в цьому питанні допомогти поділіться будь ласка досвідом чи контактами. Будь ласка не пишіть як це погано я й так спати не можу через нерви, просто була моя перша декларація в житті бо до цього завжди ФОП вели на роботі.
-
Ну и револют очень печется о прикрытии своей жопы и замораживает аккаунты по каждому чиху
-
Wise лучше, как минимум переводы быстрее происходят
-
Как мой бухгалтер сказал, декларация прошлого года это дело прошлого года. Надо дальше жить. Будут проблемы - будете решать.
-
Выпей алко для расслабления, чтоб спать, и не парься. покупай на эти деньги еду и по мелочи. 10к это не те деньги за которые тебя сожрут. Я даже сомневаюсь, что как-то про твой пейонир CRA узнает. только если не будешь покупать машины\квартиры. Я бы так сделал. Но дальше лучше все же подавать бумажки, а то накопительный эффект
-
В монобанку вибираєте «поповнити свою карту» вибираєте Apple Pay або «з іншої карти» і вводите дані CIBC карти , далі суму у гривнях. Часом CIBC може думати що це suspicious activity і тоді вам прийде повідомлення, треба підтвердити що то ви робили цю транзакцію і потім повторити.
-
1) жодної особливої проблеми не бачу 2) можна вносити правки до старих декларацій (декілька років на скільки пам'ятаю) 3) потрібно або заморочиться і внести правки в декларацію або забити і внести коли виведете. Я робив би залежно від того, скільки податків потрібно буде заплатити.
-
извини, поздно увидел твоё сообщение, да 1500, моделька 2023 года, норм вроде отзывы