(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Ви самі сплачували? Бо з того що читаю, самому розібратися з усім дійно важко (багато що навіть не прописано ніде, а вгадувати якось не хочеться в таких кейсах). Звертатися до бухгалтера щоб сплатити податки на свій же дохід, це вже перебор трохи, як на мене.
-
А там что дороже будет чем Каркассон?
-
Ну или вокруг него, да
-
Канада визнає курс з National Bank of Canada. Але гривні там немає, тому я використовую курс Національного банку України. Для зручності вживаю середній річний курс за звітній період. Який метод вибере з самого початку, такий і маєте вживати на майбутнє. Можете вибирати сепедній місячний або курс на конкретний день кожної транзакції (це просто багато часу займає). Тому середній річний найлегше вживати. Яку ви виберете систему так і будете працювати далі. Ви не вибираєте tax bracket. Залежно від вашого рівня доходу такий і бракет. Податок має бути сплачений не пізніше 30 квітня, щоб не платити штраф. На сайті CRA є оізні методи оплати. Можна і онлайн банкінг.
-
Овиедо?
-
Но у них там круг общения, родня, работа, можно понять почему домик взяли
-
А як ти паспорт забирати плануєш? Курʼєрська доставка чи в Польщі будеш тупити?
-
Тому й хочу розібратися як це потрібно робити правильно. Але коли інформацію потрібно шукати по чатах, ютубу, звертатися до бухгалтерів то це не дуже юзер-френлі підхід, м'яко кажучи.
-
А так нормас
-
Ну в банке про ипотеку мне тяжеловато говорить пока, да
-
Да ну не, Б2 это уже чтоб с кем угодно на рандомный топик поговорить
-
Бо Ви податковий резидент Канади
-
Чтобы было комфортно жить надо В2
-
О, там ещё про давление что-то
-
Але на український дохід, а не закордонний. Я, наприклад, сам сплачував без бухгалтера. Але яке це має відношення до закордонного доходу в Канаді?