(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
переписувати хату на кота
-
❗️Українці зняли з рахунків 27 млрд грн лише за січень. Це абсолютний рекорд з лютого 2022, – Нацбанк. Загальний обсяг депозитів українців скоротився на 27,4 млрд грн. Востаннє скорочення було у травні 2023 року, але зараз масштаб у 28(!) разів більший. Так от, спробуйте вгадати яке головне припущення висловили експерти та журналісти з приводу, чого так сталося, і що мотивувало українців знімати гроші? Вгадаєте без підказки? А відповідь нижче. ⬇️⬇️⬇️ Головною причиною вважають можливі санкції та обмеження на рахунки ухилянтів, які раніше озвучували представники влади. Це налякало потенційних ухилянтів і вони так зреагували. Я навіть не знаю як на це реагувати...
-
в багатьох стікерпаках він є :)
-
Дякую за розгорнуту відповідь 🙏 А чи мали досвід спробувати різні банки і зробити висовок в якому із них, скажемо, найменш дубовий додаток? І в якому можна було б відразу віртуальну картку додати до Apple/Google Pay?
-
Бо завжди добре мати карти різних систем, наприклад якщо ви захочете розраховуватися кредитною картою в Costco, то там приймають тільки VISA. Також для того, щоб зростити високий credit score, бажано мати 2-3 кредитні картки від різних банків та платіжних систем. Всі гігантські банки Канади такі як, RBC, BMO, TD or CIBC мають +\- ті ж самі умови, бенефіти для ньюкасерів і плату за користування. Різниця тільки в зручності їх мобільних додатків. Існує одна важлива відмінність з debit card of RBC банку. Вона в них дивна, і по суті тільки дає доступ до checking рахунку і нею не можна оплачувати в інтернеті, а тільки знімати кошти в їх банкоматах. Очікування фізичних credit карт в любому з канадських банків займає 2-3 тижні. Деякі банки дають можливість активувати віртуальну карту відразу і додати її до Apple or Google Pay. Neo bank дозволяє додати, як debit так і credit віртуальні карти відразу
-
я з візою маю проблеми в костко :) МОНО не проходить, віза кредитка СІБС не проходить. тільки віза дебітна СІБС проходить. А їхню (костко+СІБС) кредитку мастеркард мені мабуть не апрувнули, бо більше місяця тому оформлював запит, досі не прислали.
-
Я маю картки в TD, RBC and Neo. Додаток найкращий у Neo. Інші два дубові. Кажуть, що з великих банків норм додаток у CIBC, але я вже не став там відкривати рахунки, бо і так вже три маю. Всі додатки тут заплутані дуже і зовсім не юзерфрендлі, ну і в цілому банківська система тут значно відрізняється від української. Тут люди чеками ще користуються. У них тут немає поняття SWIFT, бо в них інша система переказів по Канаді і США. Переводи між картками здійснюється через e-Transfer, це типу окрема система в якій іде привʼязка твого банківського акаунту до email і якщо ти хочеш комусь відправити кошти в Канаді, то треба вказувати його email. Про сучасні технології в банківській сфері вони не знають і знати не хочуть. Софт на якому вся система тримається ще 90х років. Хоча може, то просто ми розбещені монобанком.
-
Так, питання - де ви такий щоденник роздобули?)
-
Також стикався, що деякі паркомати приймають тільки або кредитки visa або master