(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Якщо ваш WP діє до > вкінці 2025 то вам нема ніякого сенсу показувати роботодавцю "а мені його ще продовжили до серпня 2024", так :) Це для людей, які подалися за 4 і менше місяці до кінця дії WP (зараз, здається, ~117 днів заяви на WP розглядають).
-
Привіт всім! Чи є тут ті, хто працюють в Scotiabank i можуть зробити реферал ?
-
1) Всі WP / SP / VR - не відміняють одне одного. Навіть якщо уявити, що новий WP видадуть з гіршою датою закінчення (імхо, це нереально) - ну, можна буде продовжувати використовувати старий. 2) Те, що вам прислали - це типу тимчасове продовження вашого діючого WP на ~півроку на час розгляду вашої заяви на новий WP. Умовно, ви ж могли податися в останній день дії WP - і що було б робити, поки вони ~4 місяці будуть розглядати вашу заяву на новий WP? Тому і приходить лист виду "приклади його до діючого WP (якщо він уже закінчується) і покажи своєму роботодавцю". 3) А на скільки видадуть новий WP - взагалі як пощастить, від такої ж дати як старий - до +3 років, це як іміграційному офіцеру захочеться.
-
Це взагалі «не гірша дата», це автоматичний лист, не парьтесь
-
Говорив з канадцями. Насправді гавермент теж звільняє. Просто там то не станеться одним днем. Зазвичай спочатку вас пошлють на якісь курси перекваліфікації, попробуют кудась інакше запхати і т. д. Але знайома канадка розказувала, шо в них в госпіталі були прям звільнення. Ще влітку познайомився з чуваком, якого тільки звільнили з гавермент джоб
-
Ні, нажаль
-
Я теж знаю чувака, який зараз на межі звільнення з такої роботи) але він контрактор (а на межі звільнення бо тягне 2 роботи й не встигає звісно). про ситуацію а цілому - це safe place жити собі на таку помірну досить ЗП, мати гарну відпустку та side gig. Не все і не для всіх, але ж🙃