(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Це вже не зупинити. Якщо понеслось, то понеслось. Ніхто ж не стане гуглити, що там 20+ постраждалих. В тг написали що постраждали 6 українців (що правда, але написано так начебто тільки ці люди і постраждали) - значить ксенофобія дійшла до такого рівня, що українців в Польщі просто чавлять на тротуарах.
-
Як боротися з ксенофобією? Організуйте спілки з церквами, школами, клубами, громадськими організаціями. Підключайте засоби масової інформації, поліцію, дітей. Залучайте всіх, пропонуйте і обговорюйте будь-які ідеї, щоб кожен був залучений в цю боротьбу. Ви можете зупинити і ізолювати групи, пропагують ксенофобію.
-
ІПСО це не завжди брехня)
-
ГУР каже про 1.5M$ в ІПСО від русні на 2024. Такі пости значно дешевше, тому це або співпадіння, або лише квіточки порівняно із тим, що ми ще побачимо
-
Я не казав про когось конкретного, а в цілому про ситуацію. Це маніпулятивні пости, наче і не брешуть але якщо читати поміж рядків то меседж зрозумілий. Минулого тижня так неслась історія про зґвалтовану українку (виявилось що то дівчина з Білорусі була) в Варшаві. Якби це не була систематична історія, то завжди можна було б сказати, що я бачу те що хочу бачити, і тому так сприймаю новини. Але коли це несеться вже третій місяць підряд, то сумнівів що такі речі робляться свідомо (або не свідомо але під впливом емоцій) вже не виникає. Наче йобнутих поляків в реальності мало, давайте ми ще і придумаємо їх побільше))
-
Це не стосується теми того, що наші ЗМІ навмисно або не навмисно (але незрозуміло нахіба) згущують фарби там де це не потрібно робити. Чи є в Польщі ксенофобія і погані люди? Є, як і всюди. Але якщо читати наші інтернети, то складається враження наче в Польщі всіх українців бʼють/гвалтують/принижують/вбивають на кожному кроці. Я на днях в ІГ бачив чудову ілюстрацію цього, при чому від дівчини яка знаходиться в Польщі. Виставила відос якийсь черговий про «спєрдоляй» і вона оце не знає куди їй поїхати. В неї запитують першим же коментарем «а що, дійсно от так все погано і вам особисто казали щоб ви спєрдоляли?» а відповідь була «ні, ніхто не казав але ж в інтернеті всюди пишуть про це і мені некомфортно»