Можете спробувати почитати ці книги, можливо сподобається:
1. Золотой город - Л. Чайльд
Детектив з частинами фентезі і історією давніх індійців і не тільки... Основна частина книги про те, як археологи шукають місця де перебували індійці і з групою істориків/археологів починає таоритись щось не ладне, вони гинуть...
П.с книга доволі не маленька, але дуже затягує і читається швидко і приємно, в автора доволі легке перо.
2. Птица солнца - У. Смит
Знову про археологічні розкопки :)
Історія про пошук цілого міста - Опет. Як на мене, то ця книга доволі банальна і все зразу стає цікаво, але коли хочеться, щось не великого і просто хоч якоїсь загадки, то можна почитати. Головне сильно не придиратись до деталей. І да, книга дійсно не велика.. тому читається швидко, хоч деякі частини книги можна було б ще трішки спростити😅
Наступні книги скоріше будуть як додаток, якщо раптом захочеться щось інше почитати, або раптом, якщо ще не читали їх, то з чимось новим ознайомитись :)
3. Я, Титуба, ведьма из Салема -
М. Конде
Це історичний роман про відьм, про те, як їх винищували , а в основному це історія про одну дівчину, і як склалось її життя.
Ще є книга, яка розповідає події до того, що трапилось в цій книзі, тільки щиро кажучи, не можу згадати назви :(
4. Королева Юга - Артуро Перес-Реверте
Книга - біографія можна сказати, історія про жінку, яка змогла організувати і тримати під керівництвом все постачання наркотиків на Півдні. І така жінка дійсно була - Тереса Мендоса, як на мене доволі цікава книга вийшла і доволі легко читається :)
5. Красные цепи - К. Образцов
Це детектив, трішки кровавий та подеколи страшнуватий. Але він з долею містики і фентезі.. все дуже гармонійно переплітається і там присутні історичні нотки, тобто опис чи задіяння якихось ритуалів, які існували.
6. Сломанные девочки - С. Сент-Джеймс
Детектив про школу-інтернат. А точніше про події, які були там багато років назад і тільки з часом правда виходить назовні. Якщо читати книгу з фантазією, тоді можна дійсно відчути себе в інтернаті, автор доволі добре описав про скелети в шафі тих, хто там працював і навчався і в цілому їхнє життя :)