(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
і як тобі Канада?
-
Якщо не живеш більше Х місяців то забирають. Але все рівно за межами Нідерландів ти українець і якщо втрачаєш паспорт, то треба в часів яр їхати забирати новий
-
В Люксі теж шось подібне
-
Немає, треба ще чекати десь рік на узгодження. Зельц раніше ще потрібен був підписати б, зараз закривають очі
-
Пмж
-
Та це ж ворлдвайд. Сьогодні ухилянт, завтра злочинець.
-
я тут, тому й питаю, в 90х ДК це скоріше гарно олдскул чи скоріше погано
-
Ну це одне з найкращих, все інше в рази гірше
-
це гарно чи погано?
-
Це ти ще й приїхав в топ1/2 місто в Канаді :D
-
є таке роз'яснення legalaid.gov.ua/publikatsiyi/ne-z%CA%BCyavyvsya-do-vijskkomatu-za-povistkoyu-yaku-vidpovidalnist-vstanovlyuye-zakonodavstvo/ Як правило, якщо особа раз або двічі не з’явилася у військкомат за повісткою, – їй загрожуватиме адміністративна відповідальність, а якщо тричі й більше – кримінальна. Але в деяких випадках кримінальна відповідальність може застосовуватися відразу, це залежить від виду врученої повістки, до чого вона зобов’язує – просто до явки у військкомат чи безпосередньо до мобілізації. Кримінальна відповідальність (ст. 336 КК України): за неявку до військкомату з метою ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом із числа резервістів в особливий період карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Цей вид кримінальної відповідальності застосовується найчастіше за три неявки за повісткою. Потрібно враховувати вид повістки, яку вручили. Існує 4 види повісток: повістка, що вручається для уточнення облікових даних військовозобов’язаного: сімейний стан, місце роботи, наявність дітей. Така повістка створює обов’язок з’явитися у військкомат і уточнити свої дані. Найімовірніше, за неявку після отримання цієї повістки спочатку загрожуватиме адміністративна відповідальність, а потім і кримінальна; повістка для проходження лікарської комісії, яка зобов’язує пройти медогляд, з наступним ухваленням рішення про придатність до служби. Відповідальність: найімовірніше, спочатку адміністративна, а відтак кримінальна;
-
Але з іншої сторони, Нідерланди теж не здаються сильно привабливими 🤔
-
@OleksaUzarskyi я тут Нашлась статья УК?
-
Ніт 🫡
-
Цікаво, і як по відчуттям, Канада варта була втрати можливості паспорта?
-
напишіть плз шось в срачівні, бо там тегнути не можу, а знайшов ще роз'яснення зі статтєю кк
-
Вы ее читали? Эта статья не имеет ничего общего с тем, что вы писали про 3 и более админ нарушения как вас научили в школе. Почитайте еще раз, что я писал в посте: t.me/uaitincanada/98125/544052 Уголовка (336, 337 статья и подобные) наступает только ПОСЛЕ прохождения влк и получения боевой повестки. Тут ничего не менялось. Менялись размеры админ штрафо и подобное, что расписано на доу
-
Нідерланди топчик, цивілізація, але через природу і страх затоплення дійсно треба думати про інші варіанти
-
Нідерландська мова теж так собі плюс
-
Це він ще в Галіфаксі не був)
23 Jan 2023, 01:02
492410/635306
3 minutes ago