(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Взагалі мені здається, що варто подумати про таку штуку як інші імігранти тут в Канаді роблять. Що наприклад є якщо українець в компанії то можна іншому українцю, яка зацікавлена на позицію в цій же компанії дати референс, не говорю що з ходу кому попало давати, а можна поспілкуватися трохи, зрозуміти що за кандидат, глянути портфоліо, переконатись, що людина з України реально і тд. Просто в мене були спроби людині на лінкедіні написати просто дізнатись про компанію навіть не просити нічого, то людина хоч і була українкою, але відповідь була «норм компания удачи вам👍»
-
Саме активного пошуку було десь 3-4 місяці. В сумі було десь 200 подач на вакансії, і от десь кожна 10 компанія відповідала. Але це був липень - жовтень 2023. Зараз в мене чоловік роботу шукає, і мені здається що ще гірше стало з вакансіями/відгуками.
-
Press F
-
www.nbcnews.com/news/world/kabosu-dog-doge-internet-meme-died-rcna4472
-
класика, це тобі не індус який всіх своїх братиків підтягне, українці так не вміють
-
Так, бо і так багато кандидатів в багато референсів і треба щоб HR їх переглянув все рівно
-
це тут в Канаді відмінили реферал процес?
-
Ну мені так писали декілька разів, але якщо ти не hiring manager, людину не знаєш персонально, і ця вакансія навіть не в твоїй спеціальності , то допомогти особливо нема чим. В моїх от двох останніх компаніях відмінили навіть referal процес, і одразу казали відправляти всіх на сайт. Тому я думаю єдина чим людина реально може допомогти, це просто розказати вчасно про нову вакансію, якщо така зʼявилась. Або якщо людина прям точно знає що ви найкращий кандидат і готова вписатися за вас, то це їй треба йти до менеджера і прям просити подивитись на ваше резюме, але чи готові люди таке робити заради взагалі незнайомої людини і потім відповідати своєю репутацією.