Гайз! Хелп🙏
Мучаю Gmail API вже 3й день. Чи то я тупий, чи лижі😅
Може хтось пояснити як правильно це робиться? 👇
Задача - прочитати емейли юзера.
Я створив Реакт+ТС аппку на фронті + Node.js + Express + TS на беці.
В моєму розумінні це виглядало якось простіше ніж на реалізації. Я думав що просто стукаю до апі з беку з креденшилами а він мені віддає емейли, які я просто віддаю на фронт.
А по факту трішки інакше - я з фронта стукаю на бек по ендпоінту /auth. Бек опрацьовує цей ендпоінт - формує authUrl з моїми креденшлами в редіректить мене по ньому на Google Consent Page, де юзер дає дозвіл моїй апці отримати доступ до його емейлів. Далі я виходить отримую код який я обмінюю на токен і по ньому отримую емейли.
Але тут в мене починаються питання - при цьому всьому мій юзер не редіректиться назад на фронт.
Я реалізував це через дві кнопки:
1. Auth with google
2. Fetch Emails
По натисканню на першу - редірекчу на Google Consent Form, даю дозволи і отримую токен. Редірекчу юзера назад на фронт, з токеном в url.
Потім по натисненню другої кнопки - з урла забираю токен, фетчу емейли з Gmail API і віддаю їх фронту і обнуляю URL до початкового стану (localhost).
ЧИ ТАК ЦЕ ВЗАГАЛІ МАЄ ВІДБУВАТИСЬ? Бо відчуття що наговнокодив конкретно.
Підкажіть пліз якщо знаєте - як це можна зробити краще і як це робити правильно.
**(Реддіт, Стаковерфлоу, Ютуб мені не допомогли. Щось не бачу там відповідних обговорень. ЧатГПТ мені привів до того, що описано вище😅)