(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
так, ПЛА в основному. На експеримент брав ще АБС, але не навчився - там високі температури, і треба закритий корпус принтера, щоб жоден протяг не відірвав перші шари від стола. А вони дуже хочуть відірватися :) ще якийсь металізований брав одного разу, але це теж дуже складно - вгадати як буде друкуватись, навіть з вказівками виробника філаменту
-
я брав Anycubic за 130 євро (2022 рік), теж багато чого не так було :) перше що зробив - заміну драйверів (мікросхеми керування двигунами), бо стокові пищали постійно, і це проблема дешевих принтерів. Я встиг тільки півроку погратись, і віддав волонтерам на друк, коли поїхав, тому глибоких пізнань в темі не маю. Знаю золоте правило - - зберігай філамент запечатаним в вакуумі, поки не будеш друкувати. Волога дуже сильно псує якість
-
ПЛА топ. не токсичний, класно друкується. для першого шару можна рідким клеєм-олівцем намастити стіл
-
з АБС не пішло діло, і я закинув, бо засумнівався в якості - "волонтери" хотіли друкувати турнікети 🤡
-
профі друкують гнучкими пластиками повідці, інші в них вплавляли залізні гачки, самі хірурги вже в автоклавах стерилізували
-
ПЛА: запчастини для ретракторів (медики замовляли, тестували, одобрили). якщо що - 100% заповнення, щоб не було пустот — необхідно для подальшої обробки в автоклаві