(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Red neck
-
Добрый вечер чат) вчера много всякого писали о RRSP, FHSA и TFSA активно интересуюсь этой темой с целью сбережений на даунпеймент жилья поскольку описанное показалось "винегретом" и никто больше не исправил, то предполагаю что либо я чего то не понимаю (и хотел бы разобраться), либо знающие не обратили внимание и оставили как есть (что в таком случае мислидинг для других) описываю своё понимание, основываясь на куче прочитанных/просмотренных материалов и буду благодарен, если подтвердите или покажете в чём изложенное неверно: начну с withholding tax - в общем это "снятие" налогов наперед в момент снятия средств со счета, до того как наступит налоговый сезон (если фактически оплаченная сумма больше чем нужно было заплатить налогов по результату налогового сезона - будет такс рефанд, если меньше, то придется доплатить; эти деньги "в никуда" не уходят)
-
Якщо людина вважає що Україна це інший варіант совка - вона ватнік?)))
-
90% все правильно (інші 10 скоріше за все також але я з rrsp ще не працював щоб точно сказати)
-
Лол, якщо мова про мене, то я вирішив, що Україна не для мене ще у 2004 році 😁 А те, що вона "погана" я не писав. Я писав, що суспільство корумповане і це причина усіх проблем. Якщо є якісь аргументи, можеш написати, якщо ти просто ололошка, то не варто 😉
-
Фига у вас тут Тарантиновские диалоги, кто тру, а кто не тру
-
Очевидно ж
-
Далі поїхало в Канаду і розповідає яка Україна погана
-
Я не валяю. Я хочу окреслити поняття, щоб ми говорили на одній мові. Ти у мене питав про українців, я тобі відповів. Я тобі можу сказати, хто такі корупціонери в моєму сприйнятті: ті, хто дають, або беруть хабарі в будь-якому виді. Починаючи від вчительки у школі, яка збирає "на ремонт класу", а залишає собі частину грошей, бо зарплата маленька, або водій, який порушив пдд дає хабаря, або студент, який вступає у вуз з хабарем, і закінчуючи президентом і владою в цілому. Я не можу назвати жодної верстви населення України, яка б не була задіяна так чи інакше в корупції. В ролі того, хто бере, або дає. Влада всіх рівнів це представники суспільства. Тому і кажу про корумповане суспільство. Чому сталося саме так як є це інша тема, так само як і тема як це змінити. Особисто я за роки життя в Україні зрозумів, що я не хочу бути частиною цього і не хочу витрачати свої сили і час, щоб щось змінити, тому мені просто потрібно змінити країну і суспільство на ті, що мені будуть ближчі і комфортниші для життя і майбутнього моїх дітей 🤷♂
-
Здається на початку війни росіянам дорікали що вони ніхуя не можуть бо вони "жертва системи"
-
Я так то згоден з твоєю думкою що країна починається з тебе