(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
I got my first payment today, i so much thank God for leading my way to succes.. i invested $500 and get back $10000 in just 24hrs of trade with sir Christopher.. i appreciate him for his efforts and making real business. You can also can contact him if interested to invest click on the link below 👇 @Christopher_hudsonn t.me/+adrwFOLJEAEwOGRh
-
1 - ввічливо спитати, чи є якісь думки та зауваження, якщо людина не приймає активну участь в обговоренні - це абсолютно норм, там є тонка межа між encouraging engagement та creating pressure 2 - хтось може битись головою об стіну два дні і все ще не спитати, тому запропонувати допомогу, не у формі "дай я це вирішу за тебе", а у формі "можемо вирішити це разом" 3 - якщо є кілька цікавих варіантів вирішення проблеми, або якщо сумніваєшся в тому, що твій варіант - гарний, можна про це і поговорити, окремий мітинг - це мабуть оверкілл, але десь на постстендапі про це побалакати можна В цілому не бачу нічого кримінального)
-
1 - ввічливо спитати, чи є якісь думки та зауваження, якщо людина не приймає активну участь в обговоренні є люди які просто сидять на mute на мітингах - не один раз, а всі 365 днів року (чи 200 робочих) людина сидить на mute, коли йде якесь обговорення. виходить, що на кожному мітингу таку людину треба encourage “Сергій а ти що думаєш? Олексій а ваша яка думка?” - чому тоді ПМ це не робить? я не думала, що це треба робити членам команди, ПМ веде мітинг і я думала це її роль - включати всю команду в дискусію 2 - хтось може битись головою об стіну два дні і все ще не спитати тут такі нюанси: 1) те, що одному на два дні, комусь на чотири - тобто, це нормально, що мідл чотири дні б’ється з таскою, яка сеньору на день 2) постійні питання “чи не треба допомога” можуть відчуватися людиною як мікроменеджмент і моніторинг
-
🤷♂ Люди, які на брейншторм мітингах сидять рік на м'ют - я б задався питанням, шо вони взагалі роблять у компанії Чому пм не робить - треба спитати к пма, у нас інша специфіка, коли був скрам (чи SAFe), всі деви вели по черзі у ролі scrum master proxy, зараз на канбані як заманеться Мікроменеджмент - так, тут теж є тонка межа) кожного дня питати "а тобі допомога не потрібна? А сьогодні? А то шось ти тупиш" - це одне, ввічливо запропонувати скажімо pair programming session, коли бачиш, що таки є проблема - це інше
-
Та про вашу культуру вже можна книжку написати, "як не треба будувати software development" - сорі)
-
Це їх проблема, яка рано чи пізно стане видимою