(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
я можу привести приклад з реального інтерв’ю. deep dive по data storage був. якщо буде 1к entities, яка схема і бд? ок, а якщо буде 10 million? система read-heavy, як оптимізувати? а якщо петабайти даних? якщо nosql і треба ранити sql агрегаційні запити, то як?
-
якщо ти скажеш юзати NoSQL, то можуть запитати за структуру даних там і як кверити? Типу якщо там треба агрегація чи індекси і ти не шариш, чи така бд це уміє, то буде не дуже. наприклад, ти скажеш MongoDB. Треба розуміти, що така БД дозволяє і т.д. Тому мені сподобалось, що в system design in a hurry чуваки не розходяться в ширину по технологіях, а використовують Postgres(SQL) або Dynamo(NoSQL) і інколи ElasticSearch.
-
Від левела залежить, я скинув якісь курси в першу чергу. У звичайному ти білдиш систему з компонент, дизайн яких ти розбираєш в Advanced. колись на educative.io було два курси Grokking System Design Interview і Advanced Grokking. Потім designgurus перенесли ці курси від них на свою платформу - тепер є і на educative, і на designgurus.
-
Та тої конкретики вже вагон і маленька тачка. - двері завжди відкриті - обов'язково буде в НАТО після спаленої Москви перемоги - будемо підтримувати поки вам вистачить людей стільки скільки потрібно. - мости га членство наведені. І ще дофіга потужної підтримки. США і Німеччина куколди які по факту не погодять вступ в НАТО в найближчі 5-7років. Німці хочуть нафтогазових ресурсів. Америка не хоче пробувати русню бо ті об'єднаються з Китаєм. В ідеалі якимось чином перетягнути русню на свою сторону. Тому з усіх цих заяв вистрелить максимум рішуча програма по підготовці до програми на подання заявки на кандидатство в кандидати на членство в НАТО.