(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Для тих, хто вірить місцевим спеціалістам 😁 www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/about-your-tax-return/tax-return/completing-a-tax-return/personal-income/line-12100-interest-other-investment-income.html You may not receive a T5 slip if the investment income is less than $50, but you must still report the income.
-
Це не показано в сра кабінеті. Просто банк відправляє копію ваших Т5 та інших сліпів, якщо вони є, не тільки вам, але і до сра. І так, репортити треба навіть суми менше 50 кадів, просто деякі банки для них можуть не генерувати Т5. Місцеві "бухгалтери" це просто ще один варіант місцевих спеціалістів, які нічого не знають і ні за що не відповідають (буквально). "Політ нормальний" це і при переході на червоний можна казати 😉
-
А зараз я мануально через honda accord api
-
Це справді не критично, але треба хоча б знати як правильно. Ніж ходити тут до "помічників" краще самому один вечір почитати сайт податкової і потім нормально самому подати декларацію через Wealthsimple (наприклад). Це ж стосується і міграційних консультантів - дуже часто це повні навігласи, які не знають навіть елементарних речей. З ними легко потрапити в халепу заплативши за їх "допомогу" чималі кошти
-
Я теж профакапився так 😁 Не вказав свої 10 каксів з сейвінгсу
-
Тому я їм не дуже довіряю тепер 💀
-
Правда я взяв консультацію і мені чувіха напарювала, що я маю поставити 1$ в іноземний дохід (якого в мене не було), щоб мені зробили прорейт такс кредіту, а не рахували за весь рік
-
+ Wealthsimple дуже зручний
-
В мене ціль - розібратись в системі і почувати себе комфортно. Тому я для себе вважаю факапом, що я прочитав перше речення де сказано, що можуть не дати T5, але не прочитав, що треба самому порахувати))