Доброго дня всім. Я знаю що не приймав активної участі у цьому чаті, але почитую періодично, маю виправдання, це все в силу моєї інтровертності, і навіть написання цього тексту завдає максимального дискомфорту, але вже крайні часи настали.
Три місяці тому втратив роботу через скорочення, і тому прошу вашої допомоги у пошуках роботи, вже будь-якої, під будь-якою я маю на увазі роботу в IT, бо деградоване тіло 31-річного розробника, останні 6 років працюючого ремоут, явно не витримає і неділі важкої праці. Водійського також не маю, ніколи не водив. Повернутися до України чи поїхати до Європи не можу, бо маю дружину з червоним паспортом.
Трохи про себе - 8 років досвіду, перший рік з php - wordpress, opencart. Все інше це JavaScript/TypeScript React та Node.js. Останні 4 роки працював як front end. Остання моя компанія була US based. Маю 4 рекомендаційні листи з останніх компаній, від менеджменту, hr-ів, та тім ліда.
Де шукав і шукаю:
- LinkedIn
- Indeed
- GlassDoor
- Monster
- Djinni (так, я не проти працювати на українську компанію)
Що робив:
- Робив резюме на одну сторінку
- Робив гарний темплейт на canva
- Робив стандартний канадський темплейт
- Робив резюме спеціально під вакансії
- Намагався через ментальний біль вказувати всі скіли для вакансії, які згадані, так в тому числі, такі супер важливі як jquery, JSON і навіть прости Господи XML
- Подавався як на вакансії недільної свіжості, так і на ті що вже мають 2-3к аплікантів.
- Оформлював преміум на лінкедині (більше дизморалі лише від цього)
- Намагався звертатись до карєрних консультантів, але схоже на них зараз попит і вони дуже зайняті
- Запитував знайомих канадців.
- Запитував знайомих у сфері IT (насправді результат приніс лише цей пункт)
Які складнощі маю:
- Дуже важко взагалі отримати співбесіду (було мабуть 4 з половиною співбесіді за 3 місяці)
- У вимогах до JS вакансій все частіше зустрічаються Ruby, Python, Java і тд. Але в мене немає з цим коммерційного досвіду, навіть якщо вчив би зараз.
- Так вже вийшло, що маю обмежений досвід з AWS він був на моїх проектах, але всі архітектурні рішення приймав не я. Про те маю добрий досвід з налаштуванням і менеджметом звичайних vps на linux, cron, iptables, nginx, docker і тд. Але це зараз вже нікому не потрібно.
- Аргумент про те що в роботодавця скінчились гроші і тому я був скорочений, разом з багатьма іншими виглядає наче зі мною щось не так
- Як казав, що маю складнощі при спілкуванні з новими людьми, пункти вище явно не допомагають і скільки б років досвіду в мене не було, кожна співбесіда відчувається як перша і потенційно трактується за слабкість та намагання обдурити (хоча я взагалі не здатен до брехні)
- Нписання під майже кожну вакансію кастомного Cover Letter (без використання GPT бо так просять) займає з хвилин 40 мінімум + аналіз вакансії 10 - 20 хвилин і в середньому маю одну годину на вакансію, щоб потім не те що відмови, а й взагалі відповіді не отримати.
Як можу описати себе в роботі
- Найголовніше для мене це взаємна повага та комфорт усіх у команді
- Не маю конфліктів взагалі, моя справа перформити, закривати тасочки
- Якщо потрібно працюю більше аби закривати спрінти вчасно
- Коли бачу сумнівне рішення, обов\'язково запитую чому так, але не гну свою лінію якщо я нижче по статусу і відповідь мене не влаштовує
- Відношусь до всього що роблю, так наче над моїм кодом буде викарбоване моє ім\'я і мені за нього відповідати до кінця життя
- Виправляю всі коменти на рев\'ю включно з ідентацією, неймінгом і тп.
Вибачаюсь за лонгрід, але завжди маю бути впевнений, що мене розуміють правильно. Дякую за увагу, якщо в когось будуть якісь додаткові поради чи БУДЬ-ЯКІ пропозиції, буду радий вислухати. Додаю своє останнє CV