(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
всм? открывается ж канал с постом
-
Я в Україні замовляв в бюро перекладів. Зазвичай хочуть довідку з мокрими печатками і апостилем, з дії не підходить
-
в сабліз віддаєте квартиру, але треба щоб в контракті ця можливість була прописана
-
Як силові структури в США, вербують тих, кого впіймали, щоб ловити інших ще більше 👤👤👤
-
20 робочих днів + затримка 20 роб днів через закон про мобу чи що. В Канаду можна dhl якийсь замовити
-
^^ трохи про переваги not-car-dependant субурбії
-
@knotri це у відповідь на t.me/uaitincanada/98160/649628 😀😀😀 багато переваг - дороги стають безпечнішими та зручнішими - менше витрат на автомобіль (навіть якщо він у вас є) - діти можуть виходити на вулицю (або їздити в школу) без догляду батьків, бо дороги зручніші і безпечніші і більше нормальних людей на вулицях - менше заторів на дорогах -> екологічніше - дороги, парковки менші -> менше витрат на їх обслуговування -> більше місця та грошей для іншої інфраструктури (наприклад для пішоходів та велосипедистів) ^^^ - швидше пересуватись (у більшості випадках і в машині, і в громадському транспорті) - люди більше рухаються - менше шумового забруднення, створеного машинами (тим хто в машині - шум дороги та шум клаксону менше чутно все одно) - є можливість кудись сходити без необхідності сідати в машину і, можливо, стояти в заторі - спортзал, бар, церква, гольф, кінотеатр - все що завгодно (і тоді не прийдеться це все собі робити самостійно в себе в будинку в субурбії, бо нічого ж такого немає поруч) — І це все веде до меншого рівня депресії та тривоги в кожної людини (що вище, якщо ти живеш в субурбії) P.S. Це все власне ті речі, що майже кожна людина в спланованому українському, або в іншому європейському місті має по дефолту. P.P.S. ось трохи про адекватну субурбію - youtu.be/MWsGBRdK2N0
-
Ці всі переваги будуть, лише якщо місто саме по собі відносно мале по площі як на мене. Якщо місто велике, то їздити із пересадками на далекі відстані не зручно, але то моя думка. Якщо говорити конкретно про Канаду, я живу у Калгарі без машини, бо нам поки не сильно треба живучи біля LRT, але сильно краще було б по часу. Щодо якигось кафе, продуктів - це все є по суті у 10хв відстані(я живу будинку далеко від центру). Якщо треба іти у інший кінець міста, очевидно, що це займе час. Так, мені не подобається частота із якою їздить громадський транспорт, але терпимо. У Європі, на прикладі Кракова, я доволі багато часу тратив, щоб переміщатися по місту(бо пересадки), на цей час було авто і у місця де мені треба було я витрачав практично однаково. Тут хіба жити біля конкретної гілки метро/трамваю і т.д. і їздити в одне місце, тоді це виправдано.Це щодо зручності. Стосовно екології, витрат, нервів я згідний.
-
Буде цікаво почути ваші думки на цю тему)
-
Стосовно руху як такого, треба парки, природа. Ходити по місту де по тротуару на велику хочуть із ніг збити(Європа) чи біля автобуса, теж не є комфортно. Якби було просто більше парку біля субурбії, доріжок, щоб погуляти воно б більше допомогло, ніж громадський транспорт. Мені особисто подобається у якихось мірі планування субурбії у Калгарі, бо у кожному районі біля будинків у пішій доступності є все, що треба. Ну принаймні у мене склалася така думка. Біля мене є кафе/ресторани, продукти: Coop, Safeway, кінотеатр, одяг, спортивний магазин. Мені не потрібно іти у центр міста взагалі теоретично. Але громадський транспорт відстій саме через його частоту, добратися із пересадками я можу практично будь-де. В українському місті, тут краще уточнити у якому. Я маю протилежний досвід.
-
Бетінги ставили на Фюрі проти Усіка🙂