(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Сьогодні тягалися на стендапі з замовником Він: мені треба оцей репорт (він хоче хітромудрений фінансовий репорт який дуже складно згенерувати маючи ті дані що є у нас, плюс ці дані розкидані по трьох базах даних і в деяких місцях неповні або противоречиві) Я (вже пятий стендап підряд) - я розумію що вам треба, я не розумію як це зробити маючи ті дані шо є у нас Він: Я теж не знаю але мені треба цей репорт Називається “їбіться хоч конем але дайте мені репорт”. Ну я знаю що робити - завести таску на создання того репорту, і положити в “через спринт”
-
боже, мої співчуття, яке горе в тебе сталося шо ти став користуватись вотсапом?
-
чекніть ще оцю групу @FaangInterviewUa може хтось реферне вас в фаанг тут з вашим досвідом
-
Просто що б ви робили якщо дають задачу яка майже недосяжна. Шось тіпа “нам треба підняти профіт фірми в 7 разів в цьому році” Ваша відповідь: а) “Ви здуріли? Я не знаю як це зробити” б) “Я спробую, але успіх не гарантую” в) Кажеш “Дада канєшно” і робиш 200500 задач на всю команду
-
Якщо це питання через роздратування, то ви, наскільки я зрозумів, через тиждень вже там не працюєте. Це повинно допомагати ігнорувати неприйнятне. Якщо ж це насправді питання, то такі запити зазвичай: - Ознака некомпетентності людей, які роблять замовлення, не розуміючи, що його не можна виконати. - Результат бажання замовника перекласти на вас відповідальність або, принаймні, головний біль. Якщо замовник - керівник, а не просто клієнт, то це - ознака некомпетентності менеджера. Тобто той самий пункт #1. - Відсутність розуміння замовником складнощів реалізації запиту. Завжди, з будь-якою проблемною ситуацією, варіантів - love it, change it or leave it. Є сенс спробувати замовнику пояснити проблеми. Або знайти компроміс: "ми не можемо зробити те, що ви хочете, але можемо щось отаке, або просто зробити частину того, що вам потрібно". Якщо це (change it) не працює, а ситуація дратує (не виходить love it), то варіант один. І ви його вже собі вибрали.
-
Я можу уявити, що така реакція може бути результатом небажання таку роботу виконувати. Тобто теоретично замовлення можна виконати, але відчуття, що "я так не можу". Слід себе спитати, чи цей тут варіант. Якщо так, то, можливо, це - результат перенапруження на роботі, слід щось робити, щоб взагалі не вигоріти. А завдання тоді поки що, як тимчасове рішення, передати комусь, для кого воно прийнятне. Один з підваріантів - може бути ситуація "я на таке не підписувався". Можливо, ви можете замовлення виконати, але відчуваєте, що вам за таке не платять. Але, якщо б платити, то було б нормально. Тоді слід про це поговорити з замовником: "можу допомогти, але хочу за це стільки-то". Якщо не в небажанні справа, якщо реально замовлення виконати неможна, то варто спробувати поговорити з замовником. Те, що зрозуміло вам, може бути далеко не очевидно для замовника. Якщо у вас не виходять такі розмови - бо у людей таланти різні - знайти когось, хто вам допоможе, побуде перекладачем між вами та замовником. Ну і третій варіант - коли замовник або бовдур, або мерзота. Варто розуміти, що такі люди існують, що з ними контакту уникнути не вийде. Але можна себе від таких людей ізолювати після того, як зрозуміли, що людина така.
-
особенно збс если у вас там разные датасорсы, а не просто 3 отдельных постгреса
-
За спринт в 2 недели? Он бы уволился бы…😏
-
ґ) генерируем абы как и даем возможность редактировать данные, потом сохраняют пусть сами
-
обнаружил только что в коде
-
Ебни все данные в чат жпт пусть он посчитает