(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Ви писали, що маєте вибір в Європі або іти працювати на місцеву компанію, або забути про ворк перміт, але ви хотіли відкрити бізнес. Надіюся ви порахували бали для імміграції в Канаду. Бо тут без роботи на місцеву фірму теж тяжко конкурувати за Перманент Резіденсі доки(PR). Я не кажу, що то неможливо, просто будьте готові до великої конкуренції і робота на місцеву компанію - то плюс
-
Я тому і шукаю роботу в Канаді, бо наявність офферу - це вимога тепер provincial nomination / express entry. Так, я розумію, що мені треба буде відкласти свій бізнес в сторону на якийсь час. Але принаймні країна буде з нормальнім ставленням до іммігрантів.
-
Ну ми у себе для таких замовників (для нас це bi тіма) прикрутили superblocks. Дуже допомогло в обʼєднанні даних з різних сорсів і можна тепер казати «і*іться самі як це відобразити, дані всі ми вам віддали» PS дуже раджу в таких кейсах віддавати їм рід-репліки, бо запити вони зазвичай не оптимізують ;)
-
З мого досвіду, канадці дуже люблять українських мігрантів, але знайти канадця в Канаді це задача на 21 сторіпоінт, поки що найкращій соціальний досвід я отримував в маленьких містах, де немає мігрантів. Людині з досвідом та вищою освітою (майстер) отримати ПР та паспорт легше ніж в Європі, але життя в місті тут дуже сильно відрізняється від Європи і не всі можуть адаптуватись.
-
Тобто проблема в тому, що майбутнє дуже негарантоване. Я краще на PR в Канаді рік відпрацюю. І буду жити в країні, яка не ставиться до мене як до хламу просто тому, що я - іммігрант. Бо цей тиск разом з відсутністю стабільності - це нездорове відчуття. Швейцарія - особлива. В інших країнах Європи може бути простіше.
-
Не хочу тут розводити оффтоп. А це обговорення може бути довгим. Якщо хочете - можемо продовжити в якомусь більш профільному каналі. Тільки кілька фактів. В Швейцарії до аналогу PR (C permit) - мінімум 5 років з моменту прибуття в країну. Мені після 6 відмовили, бо "у вас за останні 5 років була перерва в роботі, довша за 3 місяці", тепер чекати доки буде 10 років в країні. До шансу паспорту після того мені - ще 2, тобто 12 всього. Це не залежить від того, що в PR відмовили. Плюс на паспорт треба жити в одному місці від 2х до 5ти років. Нещодавно на федеральному рівні прийняли рішення, що не можна цей термін ставити довше 5ти років, бо в частині кантонів була вимога в 7. Тобто - якщо ти переїхав в середині країни, наприклад - по роботі, то відлік на паспорт цих років йде з нуля. При цьому європейці отримують тимчасову візу (яка до PR) на 5 років, а всі інші - на один рік, оновлювати треба щороку. Якщо на момент оновлення роботи немає - у тебе проблеми.
-
ну ось я теоретично могу в штати та отримати грінку, але в мене дитині 16 років, і якщо я отримаю PR тут, то його навчання в UBC буде коштувати мені 5-6 тис на рік, проти 40 тис в рік у якомусь універі Арізони (я вже мовчу про щось більш менш пристойне) Так що у кожний випадок треба розглядати окремо. Але ж якщо без дітей, до 30 років, то так - скоріш за все штати більш привабливі за Канадщіну
-
Чоловік гі*на на порадить 💪
-
ПМ класно придумала - я пишу “нам піпець, якщо не знайдем як зробити щоб воно запрацювало до мого уходу” Вона: “дорога команда, повідомляю що в наступний ЧТ та ПТ я вирішила взяти дей офф” 😁️️️️️️ просто совпадєніє 😂️️️️️️ чоловік каже а ти бери сік лів
-
Кому пипец то? Тебе ничего не будет, ты уже уходишь
-
Ну ще ж може так бути, що в штатах у вас буде залишатися на 50 тищ більше, які і підуть на навчання. А ще може так бути, що в ubc не так-то і просто потрапити. Це ж не як в Україні, тяжко потрапити на бюджет, а за гроші - легко. Тут платять всі. Але в цілому, так, університет це одна з найбільших причин