(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Так а в Канаду после 30 лет в Украине норм было? 😄
-
От маю прям дуже сумніви чи варто муватись в Канаду після 8 років в Швейцарії
-
З роботою мені суб'єктивно здається в Європі краще. Тут просто гора індусів після універів які будуть працювати навіть не за їду(тому що будуть жити по 4 в квартирі і працювати за половину зпшки тільки щоб лишитись).
-
У мене враження, що у тебе дуже оптимістичне уявлення про Швейцарію. До громадянства мені ще мінімум 4 роки. Не факт, що й тоді дадуть. І не факт, що я дотягну до того, бо мені навіть до тутешнього PR два роки ще. Якщо б я міг легко отримати тут громадянство, то який сенс мені був би рватись в Канаду, де у мене навіть PR немає. І у мене сумніви, що канадський перміт, тим більше без наявності у мене PR, буде мене чекати 4 роки ще. Навіть якщо я його зараз отримаю.
-
Тому що було бажання і гарний партнер. І я не уявляв тоді, що дозвіл на самозайнятість настільки складно отримати. Юристи кажуть, що безнадійно. Скористався послугами одного, коли перший раз мені відмовили. Бо була можливість "напишіть нам, якщо ми чогось не помітили". Юриста я стопорнув, коли рахунок був вже 1.8к франків. Поставив ліміт в 3к. В результаті заплатив 4к. Legal insurance не покриває такі витрати. Раніше - відмовилась покрити мою апеляцію по відмові у PR. Бо ці проблеми іммігрантів швейцарській страховій не цікаві. На листа юриста бюрократи, які видають перміти, все одно відповіли відмовою. Апеляцію вже писав самостійно. І вона ще в процесі, але я не хочу навіть чекати на результат.
-
Жесть. А в тебе є зараз робота там?
-
Canadian experience class
-
Коли я там жив до війни великої
-
Почав дізнаватись ще в травні, що від мене для продовження перміту треба. Не раніше, бо тільки тоді можна було вже щось конкретне показувати. Відмовили в серпні. На листа юриста відмова в вересні. Відповіді на апеляцію чекати до кінця листопада. А перміт у мене закінчився ще в вересні, бо його треба раз на рік поновлювати. Як вже сказав, якщо є стабільна робота, то Швейцарія - непогане місце. Або якщо є PR. Або якщо ти європеєць.
-
В Польщі взагалі не можна було відкривати свій sole proprietorship (ФОП) без PR чи громадянства - тільки якщо ти закінчив університет там
-
Зараз вже можна українцям. Раніше не можна було
-
Ну і вони не оновлюють перміт бо немає роботи я так розумію?