(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Хелов. Буду заїжджати в 3-поверховий таунхаус, і стало питання комунікації всередині будинку. На 3 поверсі 3 бедрума, на середньому (2) кухня і лівінг рум, а на 1 - гараж. До цього я жив завжди в межах 1 поверху, і можна було докричатись до дальньої кімнати, якщо треба ("дііііітииии, обіііід") ітд :) Ось зараз думаю, як таке питання обіграти, уміючи в айтішку. Може хтось підкаже очевидні рішення? У мене перша думка - сіп телефони (щось типу Cisco 7962G) і якась PBX на компі (я вже маю "сервер" де є homeassistant і дрібнички типу серверу майнкрафту і запис відео з ESP32-камер, тож є куди прикрутити типу (OpenSIP?)). Другим варіантом розглядались якісь рації по штуці на поверх, але це не сек'юрно. Вбудованого інтеркому звісно ніякого немає (будинок 2012 року, і навіть термостат не цифровий). Цікавить: двосторонній зв'язок як мінімум між 3 точками, захищеність від сторонніх. Робота по ві-фі або дротовому ethernet з'єднанню - бажана. Що скажете? 😛 P.S. ніяких екосистем типу гугла ще не маю (щоб мати хоум міні, і через них передавати повідомлення - чи це і так не можливо?)
-
Google Nest Mini або Google Nest Hub - можна робити brodcast повідомлення, дзвонити на неї з іншої колонки, керувати смарт хатою (термостат, світло…). Також є Alexa, але мені воно щось не зайшло бо дурне і тупе може тільки на амазоні шопінг лист робити і рекламувати тобі ще щось купити звідти. Хоча має більше skills котрі можна довстановити (по типу GPT wrapper) але більше відповідає “Hmm… I did not quite get it” на різного роду діалогу.
-
тобто якщо я весь на гуглі (планшети й телефони), то нест хаб - те що треба? я жодного пристрою не маю поки що, і не розумію яка треба екосистема щоб воно працювало вдома. Бачу є в продажі багато Google Nest mini (2nd gen) - вони самі по собі можуть працювати при підключенні до вайфаю? Чи потрібен девайс HUB, як головний у хаті? )
-
Чи може хтось порекомендувати бухгалтера для подачі декларації? Складний кейс
-
як для "CANADA" - саме те, що треба. відчув?
-
Артеме, це ти?
-
Я не Артем, але ми разом працюємо над проектом))
-
Якщо є кріпак+ з оновленими даними, то так. Цю довідку про несудимість робить і апостилює будь-яке бюро перекладу в Україні
-
Та звичайні вокі-токі, більшість вміє в CTCSS коди. Перед тим як думати в безпеку, треба спитати себе "кому ви потрібні". Особливо з інформацією типу "діти - обід"
-
Бот який використовує вокі-токі на пів вата? Ми ж зараз кажемо не за відкриття портів чи використання якихось девайсів набагато складніших ніж необхідно для реалізації функції "діти, обід!".
-
ну и не инсталить сомнительный софт, наверное
-
Разве просто не открывать никакие порты в мир не достаточно для безопасности домашней сети?
-
У дитини обмеження на телефон. Тож я намагаюся мінімізувати її залученість до смартфону
-
4 штуки