(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Не можна він же не працював ніде нічого над реальним проектом. Рік не поможе дехто вигадує собі 5 років досвіду неіснуючого але ж треба показати що щось вмієш і щоб показати більше чим джун треба бути не джуном
-
Відсіюють всіх хто не приніс листа від попереднього менеджера де написано що ти там працював 2 роки на тому чеку що вони шукають
-
В нього проблема що зараз ринок такий. Ніхто не дивиться на студентів випускників універу по IT бо достатньо кандидатів з комерційним досвідом і пруфами цього досвіду
-
Ну по перше я не пропоную на мідла застрибнути а лише домалювати 1 рік комерційного досвіду щоб бути стронг джун. По друге у нього є ментор з яким вони можуть придумати собі легенду. Я щиро впевнений що рік комерційного даст сильний буст в порівнянні з його відсутністю. Ну а харди є харди вони в нього такі які вони є. В нього проблема потрапити на співбесіду а не пройти її.
-
Зараз чат жпт може зробити на 20 фреймворках різних краще за Джуна. От в цьому і причина чого не беруть треба підтягнути скіли до мідла але для цього треба робота, робота для досвіду на яку легко потрапити без конкуренції це зробити щось своє
-
Ну по перше не завжди питають пруфи того досвіда. Я про харди не кажу бо я не знаю наскільки вони в нього сильні.
-
В нього 0 років які можна підтвердити і скіли один фреймворк і той реакт.
-
Тобто прилітає пачка з 1000 резюме
-
Підтверджують референс до скрінінг інтерв'ю з hr? Ти серйозно х2?
-
Не питають бо навіть не пропонують скринінг інтервью з ейчаром бо начальник сказав що шукай тільки 2-3 роки комерційного досвіду з підтвердженням референсами
-
Тобто усіх джунів замінили нейронка? Ти серйозно?
-
Як проходити тех інтервью де побачать що для 3 років досвіду ти на простих питаннях посипався
-
Ну якщо буде вказано працював в soft serve 2021-2024 тоді буде інтервью але як пояснити що нема референса коли спитають
-
Вигляда як нема кому дзвонити щоб питати
-
І якщо там написано 3 роки реакт + nodeJs працював по NDA не скажу де то це відсіють
-
І вони до скрінінга обзванюють рефенси які навіть ніхто в резюме не вказує а зазвичай видає он деманд?
-
ну значить посипався, пішов підучив і пішов на наступне інтерв"ю не бачу проблеми, ти ж не помреш після цього, нічого поганого не станеться, посипався і посипався. І де я казав про 3, 5 , 7 чи 10 років досвіду. Я сказав 1 рік щоб продавати себе як стронг джун. Я думаю до рівня джун - стронг джун можно спокійно самому підтягнутись.
-
Так в нього ж ціль гроші зароблять вже зараз а не потрапити на інтервью а потім не пройти якийсь єтап
-
це якісь фантазії у тебе йдуть 1) не завжди питають взагалі ті референси і комусь-дзвонять пишуть. Статистики глобальної нема але з могу досвіду це роблять рідше ніж не роблять. 2) це роблять аж ніяк не перед скрінінгом а швидше за все десь mid-end stages. Після технічки. 3) Мати рік видуманого досвіду в резюме набагато краще ніж не мати комерційного досвіду в резюме взагалі. Ще раз у хлопця проблема потрапити на інтерв"ю а не пройти його. Його хард скіли в цьому питанні ми не розглядаємо.