(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Сколько там критичных систем в США отрубились пару месяцев назад после патча CrowdStrike?
-
А я що у FAANG працюю?))))
-
Не можна. Різниця в тому що деви думають 'а ось можна було б зробити так і буде працювати' а куа думають - вони точно так зроблять і все зломають.
-
Всі намагаються оновлюватись якнайшвидше щоб уникнути zero day attacks але ось до прикладу ситуація про яку ми говоримо зіграла штуку зворотню.
-
Вони не QA а QC тоді, норм куа не питає як тестити.
-
Так і було. Але ж можна було вимкнути автоматичне оновлення, чи не так?
-
Ну і навіть серйозні речі інколи падають, ідеального немає aws теж інколи має downtime
-
Насколько я помню то причиной была как раз винда которая автоматически обновилась с новой версией краудстрайка и крашнулась
-
Насправді критичні речі типу cyber/info sec та й популярні соц мережі і сервіси не крутяться на вінді або ж не падають просто так. Тому я скажу що постраждали лише системи з poor engineering practices inside. Це не означає що якісь авіакомпанії або щось ще не заафектило, це просто означає що у них внутряк протух а це лише захайлайтило їх приховані проблеми.
-
Чи ви про те що баг на прод заїхав? Буває, погано, треба дивитися на те як швидко пофіксили, наче відносно швидко. Повірте Майкрософт за це заплатили всім або бабками або знижками, я думаю, плюс репутацією. Але вони моноліт, їм не так критично як гоу нейм компаніям з меншою історією.
-
Но ведь может стоит тестировать выкатывание обновлений в софте у которого есть доступ к ядру?)
-
Що не можна? Вимкнути автооновлення пз інфраструктури? Можна
-
Так, це не нормально. Але хочеш канадський досвід і пр і взагалі роботу - треба трошки терпіти, мабуть.
-
Якщо ми говоримо про ресурси, системи, не вінда у Дяді Паші на компі на дачі, розумієш? Є люди відповідальні за стратегічні питання такі як коли оновлювати що оновлювати. Я не кажу вже що компанії вирішують на юніксі сидіти чи на вінді яким компонентам і асетам це критично яким ні.
-
Ти реально так думаєш, чи прикол зранку тягнеш?
-
Юзверів? :)
-
Це їх зона відповідальності.
-
Не можна. Багато юзверів вимикають оновлення? :)
-
Ну проїбали вони, так, я ж цього не відкидаю.
-
Якщо щось критичне типу робота на відновному компі то системи контроля версій є плюс бекапи. Сталась така проблема - перевстановив систему, відновився зі снапшоту і побіг бо тобі критично.