(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Інвестувати гроші чи власний час чи ідеї?
-
Для студентів які хочуть інвестувати в стартапи. Студентський фонд Front Row Ventures шукає найкращих: lu.ma/frv-recruitment
-
Ну тобто студенти мають змогу за гроші придбати собі досвід?
-
+ вони інвестують в студентські стартапи, якщо в когось є ранній стартап то можна їм пітчити, вони інвестують $50,000, детальних умов не знаю. Якщо в когось щось є конкретне то можу направити до людей з їхньої команди.
-
Більше деталей тут: frontrowvc.notion.site/Join-our-2025-26-cohort-14d287aef2338067a7fec21176336cc9 Там 10-15 годин на тиждень commitment, FRV надає свою програму де студенти можуть навчитися і оплачує цю програму, я не думаю що це оплачувані позиції де платять зп крім голови інвестиційної chapter в кожній провінції. Але це дуже крутий досвід бо в них партнери по суті всі найкращі інвестори в Канаді.
-
Ну пітчити це добре, а перед цим є якась фаза підписання юридичних документів якихось?
-
Чи підписують перед пітчінгом, до прикладу, NDA?
-
Що ви маєте на увазі?
-
коли вже народ зрозуміє що ідея без реалізації, команди і сотень годин роботи просто ідея яких мільйон...
-
А як тоді за звичай забезпечуються гарантії безпеки з точки зору збереження прав інтелектуальної власності на корисну модель про яку йде мова під час пітчінгу?
-
Я думаю що в світі існують якісь винятки, але стандартна практика в VC така що жоден нормальний інвестор не буде підписувати NDA перед пітчингом.
-
Тобто немає сенсу розкривати сутність ваших ідей без прав на обʼєкти інтелектуальної власності? Ви це маєте на увазі?
-
Це загальне питання чи у вас є якийсь конкретний приклад де це є релевантним? Якщо загальне то будувати у відкриту це частина стартап культури, ви ж не вимагатимете в роботодавців підписати NDA перед тим як надіслати їм резюме наприклад. Але це все залежить від деталей. Якщо у вас є інтелектуальна власність, яка потребує захисту то її можна запатентувати чи вжити інших заходів які мають сенс. Як захищати інтелектуальну власність це справа кожної компанії, тут можна збудувати таку стратегію, яка підходить саме вам. Але на практиці цим питанням часто переймаються ті хто ним не має перейматися.
-
Це офтоп, тут. Дякую вам за інформацію.
-
Я це чую не вперше, але я одночасно і погоджуюсь з вами і ні.
-
В такому випадку підіть запитайте у будь якої компанії будь яку не імплементовану і не реалізовану ідею, яку вони планують реалізувати, це ж лише ідея. Я думаю ви розумієте яка буде відповідь. А ці всі фрази про ідея нічого не варта - це до певного моменту лише, що звісно має сенс і є правдою, але я б цією фразою не зловживав би.
-
Helcim шукає Product Designer: www.linkedin.com/jobs/view/4114861434 Чи цікавила би вас така позиція? Якщо так, то як би на неї подавалися, щоб взяли саме вас? Їхній corporate recruiter: www.linkedin.com/in/caileighgrace/
-
Я чет думаю что то больше шутки шутят, не?