(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
У мене жінка лікар. І можливо я навіть краще розумію ситуацію. Але вона працює не миючи підлоги і вчить англ, хоча і за малі гроші. Перспектива тут стати лікарем примарна, хіба сімейним трохи легше. Не впевнений щодо фармацевта. Перспектива стати лікарем у Європі +/- така сама і у кінці ще будеш працювати за малі гроші як в Україні. Тому тут або вертатися в Україну і працювати "вчорну", бо більшість мед закладів так працюють або шось робити оби досягти чогось
-
Із того, що дружина вивчила це лише на папері може так просто. Ви ж мову враховуєте так? В ЄС треба знати мову країни у якій хочете працювати на високому рівні, а це не місяці часу на вивчення. Також потім спробуй влаштуватися у Європі лікарем за норм гроші. Спілкуючись із українцями, які працюють і Чехії чи Польщі перспектива така собі... Ну це все суб'єктивне звичайно. Люди, які готувалися роками ще із університету щоб виїхати і бути лікарем у Європі мають об'єктивно кращі шанси
-
Може дійсно переробити резюме знову на 1 сторінку 🤔
-
мене моя особиста реаніматолог в Польщі лікар - здала мову польську і один екзамен профільний. Ще є анастезіолог в Німеччині - здала мовний екзамен, її допустили працювати як асистент ще до здачі профільного екзамену. Езкамен здала пів року тому. Зп 4300 євро. Але вона вже анастезіолог
-
Наш український postgraduate specialization для лікарів на кілька тижнів менший, ніж тут треба по стандарту. Можна стати сімейним, можна піти в нововідкриту med school в Новій Скошії, можна піти в УЗД після року навчання (друзі так зробили тут). Різні провінції вирішують проблему різними шляхами і треба цікавитись, як воно в іншому куті Канади. Але перспектива бути англомовним лікарем чи спеціалістом, як на мій відсторонений погляд, виглядає краще, ніж, умовно, латишськомовним.