(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Це десь ви дуже спрощуєте бухгалтерію. Проблема в тому, що і громадський транспорт, і хайвеї для субурбанітів, оплачуються звичайними податками. Так, для хайвеїв є ще спеціальний такс на паливо, а за громадський транспорт ми платимо за проїзд. Питання в тому, що інфраструктура для субкрбанітів на порядок дорожча per user ніж громадський транспорт. Наприклад, типово громадський транспорт субсидується в районі 50%. Тобто якщо я кожен день трачу в середньому 5 баксів на проїзд, це десь 1750 в рік, ще стільки ж іде з моїх таксів. Також мої такси покривають підтримку всієї інфраструктури в місті: лінії для води, газу, електрики, дороги, і їх вистачає. Але якщо людина живе в субурбії, то проперті таксів не вистачає щоб підтримувати інфраструктуру для всіх: хайвеї, каналізаці, вода, електричні лінії в кожен дім, дороги і так далі. Бо все рознесені по велетенським площам. Виходить, що воно компенсується з інкам таксів. Тобто як містяни я в стані проперті таксами закрити всі питання, а субурбаніти - ні, хоча там часто такси вищі, і починається субсидія з загального пулу інкам таксів, які я, як містянин, те ж плачу.
-
Хтось хоче завтра покататись на Сайпрус замість роботи =)))
-
Хороший вопрос. Тоже интересно
-
Global Analytica, укладений у березні 2019 року. Нібито це була компанія авторитетних британських експертів, які мали дбати про «особисту безпеку» Володимира Зеленського, включаючи «кібербезпеку» та надання семи «захищених» смартфонів для кандидата і його команди. Однак ніхто в таборі Зеленського не помітив, що компанія була зареєстрована в березні 2019 року, лише за місяць до цього, пише The Sunday Times.
-
Так, в цьому і прикол. Що люди, що живуть в квартирах, користуються набагато ефективніше збудованою інфраструктурою і здатні покрити її маінтенанс. В той час як субурбаніти, які платить зазвичай х2 tax rate, не здатні цими таксами забезпечити маінтенанс інфраструктури.
-
Якби проперті такси для приватних будинків було розраховані щоб відповідно покривати потреби інфраструктури для них повністю (що вже є в багатоповерхівках), то вони були б набагато більші ніж зараз. Але піди скажи що за свій "власний будинок" треба платити не 4к таксів в рік, а 10к чи 15к.