Зеленський дав інтервʼю FoxNews. Зібрали головне:
🔹 «Ніхто не хоче закінчити війну більше, ніж ми в Україні, бо це боротьба за наші життя... Я вважаю, що ми маємо бути на одному боці [з Трампом — ред.] —разом зупинити Путіна».
🔹 «Я поважаю Трампа і американців. Я вважаю, що ми маємо бути відкритими і чесними. Але я не вважаю, шо зробив щось погане. Є речі, коли треба розуміти позицію України та українців», — сказав Зеленський на питання ведучого, чи вважає він, що має принести вибачення Трампу.
🔹 На запитання ведучого, чи шкодує Зеленський, що сталася суперечка з Трампом: «Так, я не думаю, що це було добре».
🔹 «Я дуже відкритий, але я не буду змінювати ставлення українців до росіян — вони нас убивають. Америка — наші друзі. Росія — вороги. Це не значить, що ми не хочемо закінчення війни».
🔹 «Україна готова до миру, але ми маємо знати, що ми в сильній позиції — ми маємо мати зброю і гарантії довготривалого миру».
🔹 «Я думаю, сьогодні президент Трамп чітко сказав, що він хоче бути посередині. І я скажу вам чесно — я б хотів, аби Трамп був ближче до нас. І я вам поясню: Росія принесла війну в нашу країну, до наших сімей і в наші будинки».
🔹 На запитання ведучого про те, чи думає Зеленський, що відносини між ними будуть відновлені:
«Так, звісно, тому що ці відносини більші, ніж між президентами. У нас історично були міцні відносини».