привіт. я трохи в іншиій ситуації, ми теж заїхали у березні 2024 року, але нікуди не виїзжали, але я приїхав з офіційною роботою на Естонію, гроші отримував на естонський рахунок, мав внж в Естонії, квартиру зняли, авто взяли, але роботи місцевої не було.
Я заповнив форму в якій прошу мене вважати податковим резидентом з кінця серпня, бо ми вирішили залишитись в Канаді, закриваємо рахунки, йдемо з роботи, здаємо внж з першого вересня і починаємо шукати місцеву роботу.
Я цей лист відправив в CRA у серпні, та в кінці вересня вони відповіли, добре будемо ввжажати тебе налоговим резидентом з 1 вересня 2024. Але якщо ти нас обманув, то можемо це рішення передивитись на свій розсуд.
В естонії я заповнив таку ж саму форму де сказав, що я з 1 вересня тепер в Канаді податковий резидент і цього року вже подав таку саму декларацію в Естонії.
Але декларацію за 2024 рік я ще в Канаді не робив. Тільки цим займаюсь.
У твоїй ситуації я би відштовхувався би від того де ти був більшість часу та коли вирішив реально осісти в Канаді. Якщо ти зараз прилетів, то щоб тут жити, то я би зробив так само і ввжавав би себе податковим резидентом з дати заїзду цього року, а за 2024 ти їм не винен, бо ти ще був податковим резидентом попередньої країни.