(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Но если важен ПР забыть эти мутки и платить
-
Так что есть приехать пожить на аирбнб и не делать страховки, можно работать удалённо дальше 🤗
-
я бы все же читал оф сайты, но достаточно арендовать жилье/иметь жену/детей в Канаде, что бы стать налоговым резидентом)
-
почитала я цю форму, і з того як вони ставлять питання я розумію, що скоріш за всього CUАЕT якщо в подальшому планується подача для ПР, то податкове резиденство з першого дня((( Я читала десь, що якщо 90% доходу надходить не з Канади, то податкових пільг не буде (такс рефандів)
-
2 месяца < 183 дней (при условии отсутствия сигнификант тайс) = не налоговый резидент
-
If you did not have significant residential ties with Canada and you stayed in Canada for less than 183 days in the tax year, you may be considered a non-resident of Canada
-
вполне возможно
-
в мене склаллося враження що люди до півроку не платять, не кажу що так треба, але так виглядає що до 183 дня по укр правлам, а далі вже укр + канадські
-
Це тільки 2 місяці, у вас напевно не буде навіть таксу який потрібно буде платити, але ви можете подати декларацію, отримати пільги і вже мати файл у CRA (що пізніше добре для імміграції)
-
если нету жилья, родственников и детей в Канаде, да, есть небольшой шанс, что на протяжении 183 дней не будешь налоговым резидентом. Но в этом случае, я бы отправлял форму для уточнения
-
Нічого не платитиме, але ви можете податись на податкові пільги, якщо ви в Онтаріо — trillium benefit, можете податись вже зараз, буде ще якась копійочка надходити
-
имхо конечно
-
теоретически если поработать пару месяцев удаленно и кидать зп на укр карты и ею платить - врядли узнают, НО, если есть цель оставаться в Канаде я бы платил налоги с 1-го дня
-
Нет
-
Всі хто приїжджають в Канаду по CUAET і працюють як наймані працівники платять податки як і всі інші. Якщо є сумніви можна заповнити форму і запитати у CRA www.canada.ca/content/dam/cra-arc/formspubs/pbg/nr74/nr74-17e.pdf
-
Ну отправят тогда бухгалтера читать оф сайт)